Sport 19 Mai 2008 02:53
Pivotul reprezentativei noastre de baschet feminin a fost cooptat in lotul fostei campioane a WNBA, Seattle Storm, devenind astfel prima jucatoare din Romania care va evolua din acest sezon in campionatul profesionist nord-american.
Dupa ce uriasul Gheorghe Muresan a deschis in urma cu mai bine de un deceniu portile NBA pentru sportivii romani, zilele trecute, Florina Pascalau (26 ani, 1.95 m) a reusit sa intre si ea in "turnul de fildes" al baschetului profesionist american, fiind prezentata de antrenorul Brian Agler in lotul fostei campioane WNBA, Seattle Storm, la primul meci din actualul sezon, care a avut loc sambata noapte la Chicago.

Astfel, Pascalau intra in istoria baschetului ca fiind prima jucatoare din Romania legitimata in intrecerea profesionista de peste Ocean, pivotul reprezentativei noastre reusind sa-i impresioneze pe specialisti in timpul campului organizat de Seattle Storm. Conform datelor oferite de site-ul oficial WNBA, Florina Pascalau n-a jucat in meciul de sambata noapte, castigat de noua sa echipa in fief-ul gruparii Chicago Sky, cu 67-61, fiind doar rezerva celebrei australience Lauren Jackson, MVP-ul sezonului precedent. "Pentru baschetul romanesc inseamna enorm. Florina a facut un progres extraordinar, iar cooptarea in lotul celor din Seattle este o recunoastere a valorii sale.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.