Sport 14 Mai 2008 00:40
Sansele ca, din sezonul viitor, tandemul N&D din atacul dinamovist sa se refaca sunt tot mai mici dupa ce oficialii lui MSV Duisburg l-au anuntat pe Clau-gol ca au nevoie de el pentru a ataca promovarea in Bundesliga.
Ajuns in Germania in aceasta iarna, Claudiu Niculescu, in ciuda unor evolutii apreciate, nu a reusit sa isi ajute noua echipa sa se salveze de la retrogradarea din Bundesliga si ar dori o revenire in Stefan cel Mare, mutare agreata si de sefii dinamovisti in frunte cu Cristi Borcea, nasul fotbalistului. Dupa ce a pierdut pe teren propriu cu 3-2 in ultima etapa de campionat cu Bayern München, clubul din bazinul Ruhrului a inceput deja sa isi faca planurile pentru sezonul viitor, atunci cand vor fi nevoiti sa faca o reducere drastica a bugetului, cu aproximativ 8 milioane de euro. Solutia principala pentru echilibrarea bugetului gasita de catre conducatorii lui Duisburg este, evident, vinderea unora dintre jucatori, in special aceia care au salarii mari.

Niculescu spera in aceste conditii ca va fi lasat sa plece, fie la o alta echipa din Bundesliga, Energie Cottbus sau Bochum, fie la Dinamo. Surpriza insa, desi este platit cu 350.000 de euro pe sezon, iar pretul sau pe piata este in jur de 500.000 de euro, Niculescu a fost informat de catre conducatorii clubului sa se pregateasca pentru 2. Bundesliga. Tehnicianul Rudi Bommer, cel care l-a dorit pe roman la echipa, are sanse foarte mari sa continue la Duisburg si sezonul viitor, iar acesta a anuntat recent ca se bazeaza in reconstructia echipei pe o serie de jucatori-cheie, printre care si Niculescu. „Nu avem nicio intentie de a ne desparti de Niculescu“, au anuntat ieri oficialii lui Duisburg. Acestia se vor prevala de o clauza din contractul romanului, care in iarna a semnat pe doi ani, si potrivit careia salariul sau va fi diminuat in cazul in care echipa retrogradeaza. In plus, nemtii se bazeaza pe sosirea unui nou sponsor la club care ar suporta o parte din salariul atacantului, firma Mitsubishi. Interesant este faptul ca un alt dinamovist, Bogdan Lobont, este imaginea acestei firme in Romania. De altfel, nici Niculescu nu crede prea mult in sansele de a juca din nou alaturi de Danciulescu in atacul dinamovist: „Eu mai am un an de contract cu Duisburg din vara si nu stiu daca voi putea reveni“. Margaritescu vrea marire de salariu


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.