Sport 9 Mai 2008 23:52
Auras Brasoveanu, antrenor la echipa Dunarea Galati, dezvaluie ca jucatorii sai au fost contactati pentru a tranti meciul cu Progresul.

In fotbalul romanesc, blaturile se „coc“ pe banda rulanta in acest final de sezon. Etapa de miercuri din Liga a II-a, a 30-a, a „detonat“ bomba: la meciul Dunarea Galati - Progresul s-a pus la cale un aranjament de proportii, destinat sa-i ajute pe bucuresteni, aflati in lupta pentru evitarea retrogradarii. Tentativa de trucare a fost demascata, iar jocul s-a terminat nedecis, scor 1-1. Succesul „bancarilor“ era dat ca sigur, varianta confirmata de faptul ca jucatorii lui Marius Sumudica au mizat sume uriase la casele de pariuri pe victoria propriei formatii.

In seara de dinaintea jocului, Adrian Teodorescu, un personaj controversat, implicat in jocurile de culise din fotbalul mic, l-a contactat pe unul dintre jucatorii Dunarii, cerandu-i sa tranteasca partida, impreuna cu alti trei colegi. Varianta este sustinuta de Auras Brasoveanu, antrenorul gazdelor, care a demascat tentativa la Procuratura.

Un telefon la ceas de seara
Auras Brasoveanu, presedinte si antrenor la formatia Dunarea Galati, a povestit cum au decurs evenimentele inainte de startul partidei. „Marti seara, in jurul orei 22.30, Adrian Teodorescu l-a contactat pe jucatorul nostru, Marius Neculai. I-a spus sa mai gaseasca inca trei coechipieri dispusi sa nu-si apere corect sansele la meciul cu Progresul. Urma sa-l sune din nou in ziua meciului, la pranz. A sunat, insa jucatorul nu i-a raspuns si s-a hotarat sa-mi destainuie tot. Eu am contactat Procuratura si FRF, pentru a semnala cazul“, spune Auras Brasoveanu, care nu exclude implicarea mafiei pariurilor, fenomen semnalat in ultimele trei zile de EVZ. „Am auzit ca s-au pariat miliarde pe jocul asta. Pe 12 mai o sa fie o Adunare Generala a FRF si o sa ridicam problema mafiei pariurilor. E posibil ca Teodorescu sa fie implicat in chestiunea pariurilor“, ne-a mai spus Brasoveanu.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.