Selectionerul Victor Piturca nu a mai asteptat disputarea ultimei etape din Liga I si a finalei Cupei Romaniei pentru a convoca fotbalistii din campionatul intern pentru o vacanta in statiunea turca Belek, de unde se spera ca tricolorii sa mearga si sa castige Euro 2008, asa cum au facut-o danezii veniti de pe plaja in 1992.

Singura surpriza notabila din lista lui Piturca este Ciprian Deac de la CFR Cluj, de unde era asteptat Eugen Trica. Lotul este compus din: portari - Bogdan Lobont (FC Dinamo), Danut Coman (Rapid), Marius Popa (Poli Timisoara); fundasi - Cristian Sapunaru (Rapid), Dorin Goian, Sorin Ghionea (ambii de la Steaua), Cosmin Moti (Dinamo); mijlocasi - Mirel Radoi, Ovidiu Petre, Nicolae Dica, Banel Nicolita (toti de la Steaua), Adrian Cristea (Dinamo); atacanti - Florin Bratu (Dinamo) si Ciprian Deac (CFR Cluj).

Lipsesc internationalii, majoritatea fiind angrenati in ultimele etape din campionatele tarilor in care evolueaza. In Franta, Gabi Tamas a rasuflat usurat dupa ce a aflat ca accidentarea suferita la sfarsitul saptamanii trecute nu este atat de grava, astfel ca va putea evolua la Euro 2008. Intr-un interviu acordat cotidianului „L’Equipe“, fundasul de la Auxerre a laudat atitudinea lui Piturca, selectioner care a reusit sa-si apropie jucatorii si sa elimine vedetismele.

„Piturca stie sa vorbeasca cu jucatorii. Nu face nici o diferenta intre un debutant si Mutu, le vorbeste la fel. Punctul sau forte este ca stie ce sa spuna in anumite momente. Si o face din inima, pentru ca te face sa simti ceva. Si termina de fiecare data la fel: «Jucati, stiti sa o faceti, jucati din placere!»“, a declarat Tamas.