La numai trei zile dupa prestatia de cosmar a cuplului Serea - Cojocaru, la semifinala de Cupa dintre Dinamo si FC National, arbitrii romani si-au dat din nou in petec, gresind grav la trei dintre partidele etapei a 20-a a Diviziei A. De parca nu se poate altfel, unul dintre meciurile cu probleme s-a disputat pe stadionul din Sos. Stefan cel Mare, unde, evident, o noua greseala de arbitraj a ajutat-o pe Dinamo.

Cel mai bine ne dam seama de cat de jenanta a devenit situatia, atunci cand observam atitudinea suporterilor formatiei avantajate, care le amintesc conducatorilor cu fiecare ocazie ca vor sa vada meciuri "adevarate". Sambata seara, a fost randul buzoianului Stanisteanu sa il puna pe jar pe Ion Craciunescu. Intr-un singur minut, la scorul de 2-0, el a judecat diferit doua faze similare. In timp ce faultul din careu asupra clujeanului Anca a fost trecut cu vederea, interventia lui Turcas asupra lui Baltoi a fost taxata cu promptitudine (pe buna dreptate), Dinamo beneficiind de penalty.

Daca eroarea lui Stanisteanu nu a influentat soarta celor trei puncte din "Groapa", Dinamo impunandu-se, pana la urma, cu 4-0, nu acelasi lucru se poate spune si despre gafele lui Tiberiu Lajos, din intalnirea Rapid - FCM Bacau, scor 2-0. Spre deosebire de alte echipe din provincie, moldovenii venisera pe Giulesti sa scoata cel putin un punct si nu s-au descurcat tocmai rau, pana cand, in 23’, Ilyes s-a aruncat in suprafata de pedeapsa a "taurilor" si a primit lovitura de la 11 m.

Apoi, ca si cum acest "mic" ajutor nu ar fi fost de ajuns, timisoreanul l-a eliminat pe Tanasa, acordandu-i, gratuit, al doilea cartonas galben, pentru simulare! Bineinteles, dupa aceasta faza, meciul a devenit unul de divertisment pentru rapidisti.

Prestatie neagra la Alba

Cei mai "sifonati" din aceasta etapa au iesit fotbalistii de la Apullum Alba Iulia. O victorie cu FC National ar fi insemnat un pas important spre salvarea de la retrogradare, insa trio-ul Berbecaru - Medrea - Buzarnescu a fost mai eficient decat orice alta contracandidata la un loc deasupra liniei. Mai intai, a lovit Buzarnescu, care l-a oprit din cursa pe Oprea, semnalizand un ofsaid inexistent. Ardelenii au protestat indignati, dar brigada si-a vazut de treaba pana in 90’. Cu douazeci de minute inainte de final, Berbecaru nu a acordat penalty la un fault asupra lui Bar, iar bomboana pe coliva a fost pusa de asistentul Medrea, care nu a validat golul perfect valabil inscris de Lupascu, acesta fiind si eliminat la final!

Profitand de aceste greseli care, practic, o trimit pe Apullum in Divizia B, "bancarii" si-au adjudecat cele trei puncte si asteapta lipsiti de griji infruntarea de etapa viitoare, cu Dinamo.

Ceea ce s-a intamplat la Alba Iulia l-a ingrozit, pur si simplu, pe Ion Craciunescu, care a promis pedepse aspre si, in acest ritm, nu va mai avea pe cine sa delege la ultimele etape. "Nu pot sa imi explic ce am vazut. Imi cer scuze fata de oficialii, jucatorii si suporterii lui Apullum. Nimeni nu va ramane nepedepsit, va promit", a declarat presedintele CCA. Normal ar fi ca el sa ceara rejucarea partidei, caci scuzele nu tin loc de puncte!

Gino il acuza pe Serea de furt

Invitat, duminica seara, la un talk-show televizat, Gino Iorgulescu, presedintele lui FC National, si-a exprimat nemultumirea fata de pedeapsa primita de Ionica Serea, pentru prestatia din semifinala de cupa dintre Dinamo si FC National. "Nu trebuia retrogradat, trebuia exclus definitiv din arbitraj! Nu a fost vorba despre o greseala, ci despre rea-intentie. A fost furt! Sa plateasca primele jucatorilor, pe care le-ar fi luat acestia in caz de calificare", a cerut Iorgulescu, care a apreciat inadmisibila posibilitatea ca, din sezonul viitor, Serea sa apara, din nou, la meciurile de pe prima scena!?!

Greselile arbitrilor din ultima etapa

DINAMO - CFR CLUJ 4-0

In 77’, la scorul de 2-0, nu a acordat penalty pentru CFR Cluj, dupa ce Anca a fost faultat in careu.

RAPID - FCM BACAU 2-0

A acordat incorect un penalty pentru rapidisti, in 23’, cand Ilyes s-a aruncat in careu, si l-a eliminat gratuit pe moldoveanul Tanasa, in 59’.

APULLUM - FC NATIONAL 0-1

Brigada si-a impartit "frateste" greselile, toate in defavoarea gazdelor. Asistentul Buzarnescu l-a stopat pe Oprea din actiune, desi nu fusese ofsaid, centralul Berbecaru nu a acordat un penalty, iar celalalt asistent, Medrea, a indicat ofsaid la celalalt gol, perfect valabil, inscris de Lupascu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.