Sport 2 Mai 2008 14:15
Pugilistii Adrian Diaconu si Lucian Bute au testat, miercuri, fotoliile din sala de plen a Camerei Deputatilor, la invitatia lui Bogdan Olteanu, sugerand ziaristilor ca nu ar refuza un mandat de deputat pe viitor.
Diaconu a spus ca a mai fost in Parlament, in anul 2000, insa nu a avut timp sa viziteze atat de mult din cladire, asa cum s-a intamplat de aceasta data. In schimb, Lucian Bute a aratat ca invitatia lui Bogdan Olteanu este prima pentru el. Cei doi boxeri au apreciat scaunele din plen ca fiind comode, iar Bute a facut referire in special la cel al presedintelui Camerei, pe care a stat timp de cateva minute in sala de sedinte. "De ce nu?", au raspuns cei doi in momentul in care ziaristii i-au intrebat daca i-ar tenta un mandat de deputat in viitor.

Presedintele Camerei inferioare, Bogdan Olteanu, le-a oferit celor doi medalia Camerei Deputatilor, iar unei tinere sperante a boxului care i-a insotit, Ionut Ion, placheta Camerei Deputatilor. La randul sau, liberalul a primit din partea pugilistilor o pereche de manusi cu autograf, pe care le-a si probat, si un tricou cu imprimeul afisului Galei "Invincibilii" in care Diaconu l-a invins pe americanul Chris Henry. Olteanu a mai spus ca va tine manusile la vedere si ca spera ca va fi la fel de convingator ca si pana acum cand doar a aratat manusile, dar nu a fost nevoie sa le si foloseasca. Presedintele Camerei a subliniat ca spera ca boxerii sa ii invete si pe tinerii din generatiile care urmeaza cum sa iti faca o cariera si si-a exprimat speranta ca se va organiza si in Capitala Romaniei o gala de box. "Noi speram sa avem o noua gala la Bucuresti, poate chiar pentru un titlul. Sa incercam sa repunem Bucurestiul pe harta mondiala a boxului, asa cum a fost si in urma cu aproape doua saptamani", a punctat el. Bute a completat ca pentru ei ar fi o mare onoare sa poata boxa in fata suporterilor din Romania pentru titlul.
Bogdan Olteanu a trebuit sa raspunda ziaristilor si la cateva intrebari din fotbal, dupa ce acestia au observat in biroul sau un stegulet al echipei Steaua. "Sunt stelist dinaintea actualului patron si dinaintea patronului si dinaintea lui. Toti prietenii mei politici sunt dinamovisti, asa ca din punctul asta de vedere sunt in minoritate, dar sper ca minoritatea sa reuseasca sa invinga", a explicat Olteanu. Liderul de la Camera Deputatilor a adaugat ca nu poate spune daca Steaua merita titlul de campioana a Romaniei pentru ca el sustine aceasta echipa si este subiectiv. "Eu sunt subiectiv si cred intotdeauna ca merita (nr- titlul de campioana a Romaniei) si atunci cand imi place si atunci cand nu imi place si atunci cand nu imi place Gigi si atunci cand mi-o placea vreodata, desi pana acum nu s-a intamplat. Eu tin cu Steaua, nu cu Gigi", a spus el. Olteanu a completat ca nu merge pe stadion, pentru ca se uita la meciuri ca sa le vada si nu ca sa fie vazut. Intrebat daca intra in conflict cu Lucian Bute, care e dinamovist, presedintele Camerei a completat ca e inconjurat tot timpul de oameni care nu tin cu Steaua. "Seful meu de partid e rapidist, jumatate din Guvern este dinamovist", a exemplificat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.