Directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta, Sabin Nemes Bota, a declarat ca primul pacient a fost un motociclist german, care a fost adus la spital avand o plaga deasupra genunchiului. Apoi, medicii maramureseni au mai acordat asistenta unui motociclist norvegian caruia i-a intrat in ochi pietris, fiind necesara interventia medicului oftalmolog.

"Dupa motociclistul german, a fost adus pentru ingrijiri medicale un norvegian, cel mai probabil un motociclist. Acesta a fost dus de urgenta la oftalmologie deoarece i-au intrat in ochi namol si pietris si a fost nevoie sa i se scoata corpul strain, dupa care i s-a aplicat pe ochiul drept un pansament curativ. Barbatul a fost lasat sa plece din spital, deoarece nu a fost ceva grav", a precizat Sabin Nemes Bota.

La Spitalul Judetean a mai fost transportat si un francez care avea o fractura la glezna si care, dupa ce a fost tratat, a fost lasat sa plece acasa. In schimb, un alt participant la Raliul Europei Centrale a ramas in spital pentru a fi supravegheat, deoarece se plangea de dureri la spate. "Cel de-al patrulea accidentat care a fost adus la spital este probabil elvetian. Acesta s-a lovit la spate si a ramas pentru supraveghere medicala la spital”, a mai declarat directorul Sabin Nemes Bota.

Luni, in prima zi a etapei Raliului Europei Centrale, care desfasoara in tara noastra, un motociclist spaniol a cazut intr-o rapa si a fost transportat la spitalul din Baia Mare cu elicopterul. Spaniolul, motociclistul Marc Coma, fost castigator al Dakar in 2006, a fost nevoit sa abandoneze competitia