Sport 21 Aprilie 2008 03:14
Triplul campion mondial de K1, Semmy Schilt, ii da sfaturi celui mai bun luptator roman si viseaza sa castige macar un meci fara ca adversarul sa apuce sa-l atinga.

Ciprian Sora ar sta alaturi de Semmy Schilt atat timp cat nu e invitat de olandez in ring
Olandezul Semmy Schilt sustine in aceste zile un stagiu de K1 si MMA pentru luptatorii de K1 din Romania, iar duminica, la sfarsitul unui antrenament general, i-a oferit centura cu 8 dani presedintelui BIKO (International Budokai Organization), Leonardo Voinescu (54 de ani), singurul roman cu o astfel de centura. De altfel, in Europa sunt doar cinci luptatori cu 8 dani. Postul Realitatea TV a transmis in exclusivitate pentru tara noastra o editie speciala in care invitatul principal a fost castigatorul ultimelor trei centuri de campion mondial la K1, in studio aflandu-se si luptatorul roman Ciprian Sora. Semmy Schilt a castigat Campionatul Mondial de K1 in 2005, 2006 si 2007, fiind primul sportiv care a reusit aceasta performanta trei ani la rand.
Publicitate

Inainte de sosirea in Romania, el a acordat un interviu in exclusivitate ziarului Cotidianul.

Care este programul zilnic al unui triplu campion mondial de K1?
Cand ma pregatesc pentru o lupta ma antrenez si dimineata si seara, iar in afara de antrenamente predau judo si karate copiilor. Faptul ca sunt campion pune presiune pe mine sa muncesc foarte tare.

Care este relatia ta cu antrenorul Dave Jonkers?
Dave este antrenorul meu de 14-15 ani, avem o legatura buna. Mai sunt si probleme uneori, ca in orice relatie, dar inaintea luptelor apare o legatura puternica intre noi si ne pregatim bine, iar acest lucru cred ca m-a facut campion.

Vii in Romania...
Vin din nou in Romania. Ultima oara am vazut ca nivelul luptatorilor este bun aici si chiar puteti face ceva pentru a ajunge sus.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.