Sport 15 Aprilie 2008 02:45
Fostul international Gica Popescu crede ca jucatorul Fiorentinei poate duce "in carca" Nationala la Euro 2008 si ca are loc la orice trupa tare de pe continent

Gica Popescu a trecut peste dezamagirea pe care i-a produs-o Mutu acum trei ani, cand era impresar si il reprezenta pe un jucator care tocmai fusese depistat pozitiv cu cocaina, pentru ca acesta sa renunte apoi la serviciile sale. Din postura unui fost mare international care priveste detasat fotbalul, "Baciul" s-a declarat convins ca Mutu a ajuns la maturitate si ca poate face un turneu final de Euro 2008 foarte mare.

Ca si selectionerul Victor Piturca, Popescu crede ca Fiorentina este o echipa prea mica pentru "Briliant".
"Mutu e la varsta la care un jucator ajunge la maturitatea deplina. Asa am facut-o si eu si Gica Hagi, care la Cupa Mondiala din 1994 a facut un turneu final extraordinar. Ii dorim din tot sufletul sa traga echipa nationala dupa el. I-o dorim din tot sufletul, pentru ca este omul care face diferenta la echipa nationala. Fiorentina este a patra echipa din Italia, este calificata in semifinalele Cupei UEFA, insa putem spune ca Adrian poate sa joace la orice echipa din Europa la fel cum o face acum, chiar daca e vorba de Real Madrid, AC Milan, Barcelona sau orice alta echipa. Vom vedea ce se va intampla la finalul sezonului", a spus ieri Gica Popescu. Acesta s-a referit si la capacitatea golgeterului Fiorentinei de a face un turneu final bun.

"Parcursul nationalei va fi extrem de greu sa il nimerim, pentru ca avem o grupa extrem de grea. Insa vazand forma in care se gaseste majoritatea jucatorilor echipei nationale, cu Mutu varf de lance ca forma sportiva, cred ca este la apogeul carierei din punctul de vedere al exprimarii in teren, ne da sperante pentru un turneu final cu rezultate bune", a subliniat Popescu. "Este o grupa frumoasa, deoarece pentru jucatorii de fotbal e mult mai placut sa joci contra echipelor mari decat celor mici. Noi intotdeauna atunci cand a trebuit sa jucam contra echipelor importante, am trecut cu bine. Sunt convins ca vor avea sansa sa o faca si la acest turneu final. Va depinde de foarte multi factori, de forma sportiva, de starea de sanatate si de noroc", a explicat Popescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.