Scandalul iscat in urma semifinalei de Cupa Dinamo - National, 4-0, in care arbitrul Serea si asistenul Ispas Cojocaru au influentat decisiv victoria cainilor, tinde sa genereze o situatie inedita in fotbalul romanesc.

Conducatorii clubului Dinamo si-au anuntat ieri, printr-un comunicat oficial, disponibilitatea de a rejuca partida cu Nationalul, contand pentru returul semifinalei din Cupa Romaniei, castigata cu 4-0! "Suntem si noi marcati de comentariile declansate in urma partidei din semifinalele Cupei Romaniei, cu FC National. Se poate interpreta, pe buna dreptate, ca au fost greseli de arbitraj. (...) Astfel, suntem dispusi sa acceptam si o eventuala rejucare a partidei, chiar daca aceasta calificare venita dupa jocul superior al echipei noastre nu poate fi pusa la indoiala. Precedent creat si acceptat si in alte tari, rar, ce-i drept, europene", se arata in comunicatul citat.

CONFUZIE LA FEDERATIE

In timp ce secretarul general adjunct al FRF, Cristian Bivolaru, declara ieri ca meciul Dinamo - FC National s-ar putea rejuca daca cele doua cluburi solicita acest lucru, secretarul general al FRF, Adalbert Kassai nu stia daca in Regulamentul de Organizare a Activitatii Fotbalistice exista vreun articol care sa permita acest lucru. "Ar fi o premiera sa se rejoace un meci. Eu insa nu am vazut in regulament vreun articol in care sa se precizeze ca un meci se poate rejuca din cauza erorilor de arbitraj", afirma Kassai. Cistian Bivolaru sustine insa ca, in lipsa unei reglementari precise, acest lucru poate fi aprobat de Comitetul Executiv. "Pana acum nu s-a mai intamplat niciodata asa ceva. Dar daca cele doua cluburi sunt dispuse si solicita acest lucru, nu vad de ce nu ar fi posibil sa se rejoace".

EXISTA PRECEDENTE

Daca in Romania rejucarea unei partide avand ca motiv greselile de arbitraj ar reprezenta o premiera, in alte tari din Europa acest lucru s-a petrecut deja. Un exemplu ne este oferit din Turcia, acolo unde o partida Fenerbahce - Caykur Rizespor a fost rejucata dupa ce arbitrul partidei a uitat sa elimine un jucator care primise doua cartonase galbene.

"LE-A FOST FRICA SA NU FIE LINSATI"

Vicepresedintele lui FC National, Vicentiu Iorgulescu, a primit destul de circumspect comunicatul celor de la Dinamo. "Nu cred ca este normal sa comentez acum ceva, pentru ca trebuie sa asteptam decizia Comisiilor abilitate sa hotarasca acest lucru". Totusi, oficialul "bancar" a tinut sa precizeze ca echipa sa nu a facut nici un demers catre FRF pentru rejucarea semifinalei Cupei Romaniei, dar ca sunt de acord sa dispute din nou meciul. Fratele presedintelui clubului din Parcul cu Platani a gasit explicatia pentru initiativa celor din Soseaua Stefan cel Mare: "Eu cred ca li s-a facut rusine de ceea ce au vazut prin ziare si la televizor. Le-a fost, poate, si frica sa nu fie linsati dupa un asemenea joc".


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.