Sport 7 Aprilie 2008 03:57
In Bahrain, Ferrari a reusit a doua dubla consecutiva, iar Lewis Hamilton a fost catastrofal pentru McLaren

Masinile Ferrari s-au instalat in frunte inca dupa primele doua tururi. Max Mosley si casetele sale cu scene sexuale extreme au pus in umbra Grand Prix-ul de Formula 1 al Bahrainului pina in apropierea startului, cele 90 de minute de concurs fiind oaza in care cerbicia impotriva presedintelui FIA a fost trecuta temporar in plan secund.

Tabloidul „News of the World“ intentioneaza sa mentina atentia asupra bossului federatiei internationale si in aceasta saptamina, cind va oficializa dezvaluirile de acum citeva zile, in sensul ca va inainta senatului FIA videocasetele compromitatoare.

Dupa etapa de ieri, de la Sakhir, in insula britanica dezamagirea a fost dublata, favoritul Angliei, Lewis Hamilton, ratind complet concursul.

Ar fi trebuit sa plece al treilea de pe grila de start, dar a avut probabil cel mai slab timp de reactie dintre cei 22 de piloti, astfel ca, la doar citeva secunde de la startul cursei, a ajuns al zecelea.

Dupa doar un tur a intrat neglijent in spatele monopostului Renault condus de fostul sau coleg de la McLaren, Fernando Alonso, fringind nasul masinii proprii. Aceasta l-a condus spre o intrare in plus la boxe, iar reintoarcerea pe circuit l-a aruncat pe locul 18. Cum disputa cu Hamilton s-a incheiat repede, chiar daca indirect, cei doi piloti ai lui Ferrari, campionul mondial Kimi Raikkonen si Felipe Massa, nu au mai avut decit misiunea de a-l neutraliza pe Robert Kubica.

Polonezul nu numai ca obtinuse primul sau pole position din cariera, dar chiar si team-ul pe care il reprezinta, BMW, s-a vazut in premiera pe pozitia intii a grilei de start, ca team de sine statator. Euforic, polonezul a cedat din start primul loc in fata lui Massa, pentru ca in turul doi sa-i cedeze si lui Raikkonen.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.