Nadia Comaneci, prima gimnasta din lume care a obtinut nota 10 intr-un concurs oficial, la JO Montreal 1976, spune ca modificarea codului de punctaj va face de neinteles gimnastica pentru cei mai multi dintre admiratorii acestui sport.

Octavian Belu, antrenorul cu cel mai impresionant palmares din toate sporturile si din intreaga lume, se arata ingrijorat de modificarea codului de notare in gimnastica. "De anul viitor vor exista alte coduri pentru exercitii, se vorbeste si de alt sistem de punctare, in care sa nu mai fie 10 nota cea mai mare. Nu stiu, nu cred ca ar fi un lucru foarte bun, dar vom vedea", spunea Belu.

La randul sau, Nadia Comaneci, cea mai valoroasa gimnasta din lume din toate timpurile, s-a aratat transanta in aceasta problema. "Va rog sa nu va ganditi ca eu am luat prima nota de 10 si sa ma credeti ca nu din acest motiv nu sunt de acord cu schimbarea sistemului de notare. Nu pot sa inteleg de ce cautam sa complicam lucrurile cat se poate de mult, in loc sa le facem mai simple, asa cum e normal", a declarat Nadia.

GIMNASTICA A INVENTAT NOTA 10

"E ca la scoala, nota 10 e un reper. Reprezinta perfectiunea! E un bun romanesc, ar trebui sa ne opunem din rasputeri acstor schimbari complet aiurea. Ce va intelege omul care nu cunoaste gimnastica, dar care se uita cu placere, care e un admirator al acestui sport, fara a fi de specialitate cand va vedea, sa zicem, nota 29.87?! Din cat?! Care-i maximul?! 40?! 50?! Nimeni nu stie si nici nu si-a pus aceasta problema. E o porcarie!", a punctat Zeita de la Montreal. "Daca pierdem mitul notei 10, atunci cu ce mai ramanem?! Macar de s-ar oferi spectatorilor ceva bun in loc. Ceea ce nu e deloc adevarat. Gimnastica nu e ca alte sporturi, nu are nevoie de recorduri. Gimnastica a inventat nota 10 si trebuie sa o pastreze", a incheiat Nadia Comaneci.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.