Sport 28 Martie 2008 03:07
Daca o decizie in privinta derby-ului Rapid-Steaua va fi luata abia astazi, Comisia de Disciplina a suspendat, ieri, mai multi jucatori, precum si pe Gigi Becali, Iuliu Muresan, Adrian Porumboiu si Gheorghe Stefan

Saptamana a fost una extrem de incarcata pentru Comisia de Disciplina a FRF, membrii acesteia fiind nevoiti sa judece numeroase cazuri importante, care pot decide, in mica sau mare masura, soarta titlului de campioana. Astfel, CFR Cluj a suferit lovituri pe toate planurile, jucatorii Eugen Trica si Niklas Sandberg fiind suspendati pentru una si, respectiv, doua etape, tehnicianul Ioan Andone pentru doua jocuri, in timp ce presedintele Iuliu Muresan a primit o suspendare de 2 luni, precum si o amenda de 12.000 de lei. Steaua a primit si ea doua lovituri, Florin Lovin urmand sa stea 2 etape pe bara, in timp ce Gigi Becali, precum si vasluianul Adrian Porumboiu au primit aceeasi sanctiune ca si Iuliu Muresan. Rapidistul Marius Constantin a primit doua etape de “odihna” si o amenda de 3.000 de lei, la fel ca timisoreanul Gabriel Canu, iar ieseanul Andrei Cristea si jucatorul de la UTA, Pedro Oliveira, au fost suspendati doar cate o etapa. Presedintele Ceahlaului, Gheorghe Stefan, a primit o luna de suspendare si o amenda de 10.000 de RON.

”Foarte bine au facut ca m-au suspendat si amendat. Am gresit facand acele declaratii si acum trebuie sa platesc. Eu nu comentez decizia, doar ma conformez. Platesc si cu asta basta. Au primit si Muresan si Porumboiu aceleasi sanctiuni? Foarte bine, inseamna ca s-a judecat corect si echidistant, trebuia sa vina acest moment in fotbalul romanesc”, a declarat, la aflarea deciziei, patronul stelist, Gigi Becali. Nici omologul sau de la Vaslui, Adrian Porumboiu, nu s-a aratat prea deranjat de sanctiune, care nu poate afecta oricum prea mult conducatorii decat din punct de vedere financiar, insa acesta l-a atacat din nou pe arbitrul Andrei Ionita, tocmai cel din cauza caruia a fost suspendat. “Respect decizia, nu am nimic impotriva, dar o consider nula pana cand Comisia nu va da un raspuns in scris dupa ce criterii a fost promovat in lotul A arbitrul de la meciul cu Universitatea Cluj. Consider ca a fost promovat pe pile, nu merita sa arbitreze nici la nivelul Ligii a treia. Are o moaca de oligofren, este un prost. A venit cu tema de la Bucuresti, dar puteau si ei sa se uite la mutra lui inainte”, a “tunat” Porumboiu, care a precizat ca nu intelege in ce poate consta suspendarea unui finantator.

Azi se da decizia
Comisia de Disciplina va lua abia astazi o hotarare in privinta meciului Rapid - Steaua, caz amanat de mai multe ori, din diverse motive. Astfel, presedintele Comisiei, Marin Daniel Cernat, a solicitat, ieri, punctul de vedere cu privire la prestatia arbitrului Deaconu din partea CCA, iar Gheorghe Constantin a convocat in regim de urgenta Biroul Executiv al Comisiei Centrale a Arbitrilor, aceasta urmand sa aiba loc, astazi, de la ora 9.30. In aceste conditii, sedinta in care se va lua hotararea in privinta derby-ului s-a amanat pentru ora 15.00, desi era programata initial la ora 12.00.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.