Sport 26 Martie 2008 04:14
In aceasta seara, de la ora 20.30, pe stadionul Ghencea, nationala Romaniei va disputa un test important impotriva selectionatei similare a Rusiei.

Partida este luata foarte in serios de catre selectioner, speram ca si de jucatori, tinand cont ca rusii sunt si ei calificati la Campionatul European din Elvetia si Austria si au un joc asemanator cu cel al Frantei, prima adversara a tricolorilor la Euro. Romania da piept pentru prima data cu echipa Rusiei de la dezmembrarea Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste (26 decembrie 1991), scrie Romania Libera.

Inaintea meciului din aceasta seara, echipa nationala a avut mai multe antrenamente inchise in baza de la Saftica. Selectionerul s-a comportat ca si cum ar pregati o mare finala de campionat european.

Aceasta este prima partida pe teren propriu dupa ce au obtinut calificarea la turneul final al Campionatului European. Des este doar o partida amicala, atmosfera la lot este una destul de incarcata. Extrem de nervos din cauza problemelor medicale pe care le au liderii echipei noastre, Cristi Chivu si Adrian Mutu, selectionerul a revenit la vechile sale obiceiuri. Fara nici o explicatie, acesta a decis ieri sa inchida antrenamentul care urma sa se desfasoare ieri la Saftica, anuland si sesiunea de interviuri pe care jucatorii urmau sa le dea. Gardianul anunta ca Piturca este foarte suparat si din cauza scandalurilor din campionatul intern in care sunt implicati componentii lotului national.

Potrivit Ziua, amicalul cu Rusia nu pica intr-un moment tocmai potrivit, in special pentru liderii "tricolorilor". Cristi Chivu are probleme la umar iar Inter face presiuni pentru menajarea sa. Mutu abia a revenit, e adevarat, la turatie maxima, pentru Fiorentina, dupa o accidentare care l-a tinut departe de gazon trei saptamani. Prin urmare, cei doi ar putea sa se menajeze sau sa fie menajati, la fel s-ar putea intampla si cu alti "senatori de drept". In schimb, este asteptata o ardoare iesita din comun a celorlalti jucatori, cei care nu sunt siguri de prezenta lor la Euro si care, vor incerca din rasputeri sa-l impresioneze pe selectioner. Iar aceasta categorie este deschisa clar de Marius Niculae, revenit la lot dupa aproape doi ani, urmat de debutantul Laszlo Sepsi. Un caz aparte este cel al lui Radoi, care, din cauza accidentarilor dese din ultimii ani, si-a pierdut statutul de om de baza al Nationalei, iar astazi strange din dinti din cauza unei lovituri la genunchi, dar nu concepe sa nu joace.

Mircea Lucescu considera ca meciul ne va ajuta sa ne dam seama de potentialul echipei Romaniei, cartea de vizita a selectionerului Hiddink fiind un certificat de garantie in acest sens. „Au un antrenor excelent, cu foarte multa experienta. Prin ceea ce a facut cu Australia demonstreaza ca este conectat la fotbalul modern. De aceea este un meci important, chiar daca este de pregatire, si cred ca ne putem da seama foarte bine de potentialul echipei. Au ales un foarte bun partener”, citeaza Cotidianul.

Victor Piturca ar putea incepe partida din aceasta seara cu Lobont - Contra, Tamas, Goian, Rat - Ov. Petre, Chivu - Fl. Petre, Cocis, Mutu - Marica.

Meciul cu Rusia, programat diseara, de la 20:30, pe Stadionul Steaua si transmis in direct de Antena 1, ne va edifica asupra nivelului la care se afla “tricolorii” cu doua luni inaintea CE, anunta Jurnalul National.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.