Sport 26 Martie 2008 03:03
Comisia de Disciplina a FRF judeca astazi scandalul iscat la meciul Rapid-Steaua, intrerupt dupa ce o bricheta l-a lovit pe arbitru.

Bricheta care a incendiat fotbalul romanesc dupa ce a aterizat in capul arbitrului Alexandru Deaconu la meciul Rapid-Steaua, determinindu-l pe acesta sa fluiere finalul in minutul 74, face astazi scintei la Comisia de Disciplina a FRF. Verdictul, care oricum poate fi atacat la o instanta superioara, este asteptat insa abia spre sfirsitul saptaminii, data fiind complexitatea cazului si a probelor care trebuie administrate, singura presiune fiind ca formatia giulesteana evolueaza pe teren propriu la sfirsitul saptaminii.

Regulamentele FRF in acest caz prevad clar ca, in astfel de situatii, echipa gazda pierde jocul cu scorul de 0-3, dar experientele anterioare cu legile fotbalului au relevat faptul ca exista portite pentru diverse interpretari.

„Neexecutarea dispozitiilor date de arbitru in legatura cu desfasurarea regulamentara a jocului, inaintea si in timpul jocului, care are ca efect neinceperea sau nereluarea jocului in termenul regulamentar, se sanctioneaza cu pierderea jocului prin forfait (n.r.: 0-3)”, se precizeaza in Regulamentul disciplinar, dar au existat cazuri similare in Europa in care sanctiunea a fost reluarea meciului de la scorul existent in momentul intreruperii, plus alte sanctiuni dure pentru clubul organizator. „Daca au avocati destepti, pot cistiga acest caz, adica partida sa continue din minutul 74“, au declarat surse din FRF pentru MEDIAFAX.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.