Partida dintre Steaua si Rapid s-a terminat cu o remiza alba, in urma careia “ros-albastrii” si-au mai marit putin sansele la titlu. Fotbalul aratat de cele mai bune trei echipe romnesti in doua derby-uri disputate in patru zile a lasat insa mult de dorit.

Pe un stadion golit partial de Cupa Romaniei si de confruntarile din Liga Campionilor, Steaua si Rapid au incercat sa dea verdictul in ceea ce priveste lupta pentru titlu. Rezultatul a fost insa dezamagitor pentru suporteri. Meciul de aseara a semanat mult cu derby-ul disputat cu trei zile in urma. Singura diferenta a fost viteza in plus pe care au avut-o jucatorii, insa in drumul spre spectacol ei s-au impiedicat in propriile executii tehnice. In rest, aceeasi saracie de ocazii si semiocazii, cu mentiunea ca de data aceasta nu s-a marcat.

Remiza alba

Cu Zenga pe banca pentru prima oara in retur, Steaua a fost ieri o echipa cu un stil mai italienesc decit in primele trei meciuri. Nici Razvan Lucescu nu a optat pentru un joc deschis, astfel incit spectacolul s-a scufundat la mijlocul terenului. Faze putine, fotbal sarac si ocazii numarate pe degete. Acestea au fost singurele atribute ale unui derby doar cu numele. Cel mai bun om al meciului a fost arbitrul norvegian Tom Ovrebo, de la care centralii din Divizia A ar avea multe de invatat. Cum se judeca simularile sau duelurile aeriene, si, mai ales, cum sa-ti ceri scuze chiar in timpul meciului. Probabil insa ca meciurile din Divizia A s-ar transforma intr-un fel de "Iarta-ma".

"Sintem in grafic"

Rezultatul final a nemultumit in mare pe toata lumea, ambele tabere sustinind ca ar fi putut cistiga daca finalizarile erau mai exacte. Concluziile au fost trase de Dica si Ilyes. "Rezultatul este echitabil", a declarat stelistul, completat de elevul lui Razvan Lucescu: "Din pacate, a lipsit spectacolul". Cel mai multumit a parut a fi la sfirsit Walter Zenga. "Sintem in grafic, totul este bine. Sint multumit pentru ca dupa doua derby-uri avem aceeasi diferenta ca la sfirsitul turului", a precizat italianul, care si-a facut bine socotelile: "Dinamo are de recuperat tot sase puncte, pentru ca sintem peste ei la confruntarile directe". Intr-adevar, desi nu a facut pasul decisiv spre titlu, Steaua ar trebui sa se afle intr-un avantaj hotaritor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.