Un nou sezon de Formula 1 va debuta maine-dimineata, cand la Melbourne se va desfas ura Marele Premiu al Australiei, reprezentand prima etapa a celei de-a 59-a editii a competitiei. Cursa va fi transmisa in direct de TVR 1 incepand de la ora 6.25. Anul trecut, pe circuitul de la Antipozi, finlandezul Kimi Raikkonen (Ferrari) a obtinut prima pozitie pe grila de start, a realizat cel mai rapid tur de pista si a castigat, in cele din urma, cursa.

Alonso, un pericol
Sezonul incepe sub semnul a doua intrebari importante. Va reusi Raikkonen sa-si pastreze titlul? Va confirma britanicul Lewis Hamilton (McLaren) statutul de mare speranta? Lupta pentru titlu se va da, cred specialistii, intre Raikkonen si Hamilton, pe care un singur punct i-a despartit in clasamentul final al pilotilor pe 2007. Nordicul este marele favorit atat in viziunea adversarilor, cat si a caselor de pariuri, cu o cota de 2,25.

Finlandezul si britanicul nu trebuie sa-l ignore insa pe spaniolul Fernando Alonso, revenit la Renault, formatie cu care a cucerit doua titluri mondiale (2005 si 2006). Ibericul a parasit echipa McLaren dupa un singur sezon, ranit in amorul propriu. Alonso s-a razboit permanent cu Hamilton, iar McLaren a fost descalificata din campionatul constructorilor dupa un scandal de spionaj cu Ferrari.