Sport 14 Martie 2008 02:54
Federatia Internationala de Automobilism a fortat echipele de Formula 1 sa renunte la mai multe dispozitive hi-tech si astfel rolul pilotului sa devina mult mai important .

Marele Premiu al Australiei va deschide, in acest weekend, sezonul 2008 al CM de Formula 1, un an in care FIA continua restructurarea acestui sport. Principala noutate o reprezinta SECU (Unitatea Standardizata de Control Electronic) ce va fi montata pe toate masinile si care are rolul de a impiedica adaugarea unor dispozitive ce ar ajuta pilotajul, cum ar fi sistemele de control al tractiunii.

Pilotii s-au aratat deza­ma­giti de reducerea influen­tei dispozitivelor hi-tech si spun ca astfel va creste numarul de accidente grave.

De asemenea, FIA incearca sa se alinieze tendintelor de conservare a planetei si incepe sa adopte masuri privind protectia mediului. Una dintre acestea vizeaza carburantul. Astfel, o proportie de cel putin 5,75 la suta din combustibilul folosit de fiecare echipa trebuie sa fie de natura biologica.
O alta premiera a acestui sezon este reprezentata si de aparitia curselor de la Valencia si Singapore, cea de-a doua urmand sa se dispute noaptea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.