Sport 13 Martie 2008 05:33
Catalin Burlacu, cel mai bun baschetbalist tricolor al momentului, povesteste viata din Italia si de la Air Avellino

Este considerat cel mai bun produs al baschetului masculin romanesc. In 2007 i s-a implinit cel mai mare vis: s-a transferat in Italia, la Air Avellino, devenind primul tricolor transferat in Peninsula. Venirea lui a coincis cu castigarea de catre formatia sa de club a Cupei Italiei, o performanta deosebita pentru o echipa totusi fara nume si pretentii. Numele sau? Catalin Burlacu.

„Este foarte greu ca din Romania sa ajungi sa joci direct in Italia. Si antrenorul mi-a spus ceva de genul asta cand am ajuns la Avellino. «Aici esti nobody chiar daca in Romania esti Mister Burlacu». In Romania nu eram motivat chiar daca aveam un salariu mai mare decat altii.

Am plecat pe aceiasi bani in Estonia pentru ca am vrut performanta. Atunci toata lumea mi-a spus ca sunt nebun ca fac asa ceva", isi incepe Catalin povestea despre cum a ajuns sa evolueze in Italia. „La inceput nu am inteles nimic, parca se juca un altfel de baschet, era o alta lume.

Dar am crezut in mine si, treptat, m-am adaptat. Am avut ghinionul ca am venit si ultimul la echipa si a trebuit sa invat repede vreo 500 de scheme de joc. In Romania jucam din talent, aici faci ce ti se cere si nimic in plus. Tot ce se face aici se face pentru baschet. Pai dimineata ma duc la antrenamente, dupa care dorm si iar ma duc la antrenament", spune sportivul despre cum se traieste in baschetul italian.

Nebunie dupa ce au luat Cupa
La inceputul lunii ianuarie, Air Avellino a castigat Cupa Italiei dupa ce a trecut in finala de La Fortezza Bologna, scor 73-67. Burlacu a jucat opt minute, dar nu a reusit sa-si treaca numele nici pe lista marcatorilor, nici pe cea a recuperatorilor.

„Dupa ce am castigat Cupa Italiei a fost o adevarata nebunie in oras. A fost o sarbatoare extraordinara, tot orasul a iesit in strada. Cam cum ieseau romanii in strada dupa succesele de la fotbal. Italienii sunt innebuniti dupa sport", ni s-a confesat Burlacu, baschetbalist care va mai juca la Avellino si in urmatorul sezon.

De cand a ajuns in Italia, Catalin Burlacu se fereste sa le spuna omenilor pe care ii intalneste ca este roman. Este rusinat de ceea ce fac conationali in Peninsula.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.