Sport 12 Martie 2008 00:16
Atacantul echipei scotiene inverness ct, Marius Niculae, a fost convocat de catre selectionerul Victor Piturca pentru meciul amical cu Rusia, programat la data de 26 martie, pe stadionul Steaua. Marius Niculae, care are 28 de selectii si 12 goluri pentru nationala noastra, se afla la prima convocare dupa turneul amical pe care nationala l-a intreprins in Statele Unite ale Americii, in primavara anului 2006.

De remarcat si faptul ca de pe lista lipseste Paul Codrea de la Siena, care s-a accidentat in ultima etapa de campionat din Italia sva fi nevoit sa stea pe tusa cel putin doua saptamani. In lot nu se afla nici Adrian Mutu, care este in continuare accidentat si nu joaca pentru Fiorentina.

Numele jucatorilor legitimati la cluburi din tara convocati pentru acest joc vor fi anuntate dupa disputarea meciurilor din cadrul etapei a XXV-a a Ligii I. Reunirea este prevazuta pentru data de 24 martie, incepand cu ora 12.00, la Saftica. Selectionerul Victor Piturca va sustine, incepand cu ora 11.30, o conferinta de presa, urmata de interviuri cu unii jucatori. Antrenamentul programat luni dupa-amiaza va fi inchis, pentru ca sedinta de pregatire de marti dimineata, tot la Saftica, sa fie deschisa doar in timpul ultimelor 15 minute.

Romania a mai sustinut un amical in acest an, in februarie, fiind invinsa cu 1-0 de Israel, la Tel Aviv.

Cei 16 selectioneri ai echipelor calificate la Euro 2008 (ce va avea loc in perioada 7-29 iunie, in Austria si Elvetia), printre care si Victor Piturca, vor participa azi si maine la o reuniune de lucru, la Viena, legata de probleme de organizare ale competitiei, a anuntat UEFA. Cu ocazia acestei reuniuni, se va prezenta si programul antidoping pentru Euro 2008, impreuna cu o carta ce va fi semnata de cele 16 tari participante, in prezenta presedintelui UEFA, Michel Platini.

Atelierele de lucru cu selectionerii servesc "pentru a clarifica lucruri cum ar fi arbitrajul, organizarea si alte probleme legate de competitie", asa cum a afirmat antrenorul nationalei Frantei, Raymond Domenech. Tehnicianul francez a adaugat ca inaintea fiecarei competitii majore apar modificari de ultim moment, motiv pentru care astfel de intalniri sunt foarte utile. "Ne intalnim cu ceilalti selectioneri. Deja se poate spune ca incepe meciul. Intram in contact intre noi, antrenorii, dar totul este un pic fals. Fiecare surade, spunand lucruri din politete, dar stim ca deja competitia a inceput. Fiecare antrenor incearca sa se protejeze, sa nu ofere nici un fel de indiciu adversarului", a mentionat Domenech.

La Euro 2008 va participa si reprezentativa Romaniei, repartizata in grupa C, alaturi de Franta, Italia si Olanda. Celelalte formatii calificate la Euro 2008 sunt Cehia, Portugalia, Elvetia, Turcia (grupa A); Austria, Croatia, Germania, Polonia (grupa B); Grecia, Rusia Spania, Suedia (grupa D).


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.