Chelsea a fost invinsa la limita, cu 1-0, pe terenul formatiei de divizie secunda Barnsley, care reuseste astfel sa se califice, pentru prima oara in istoria sa de 100 de ani, in semifinalele Cupei Angliei. Eroul meciului a fost atacantul nigerian Kazode Odajayi, autorul golului care a adus victoria gazdelor, in minutul 66. Barnsley este revelatia absoluta a acestei editii a Cupei Angliei, ea reusind anterior acestui meci eliminarea vicecampioanei Europei, Liverpool.

Nici Manchester United nu a reusit sa isi continue drumul spre cucerirea istorica a tuturor celor trei trofee la care aspira orice formatie din Premier League. Visul elevilor lui Sir Alex Ferguson s-a terminat in momentul in care Cristiano Ronaldo si compania au fost invinsi cu acelasi scor ca si Chelsea, 1-0, pe teren propriu, de formatia de prima divizie Portmouth, unicul gol al partidei de pe Old Trafford fiind marcat din penalty, de ghanezul Sulley Muntari (min. 57).

Cupa Angliei s-a transformat astfel intr-o competitie a outsiderilor, ea pierzandu-si rand pe rand favoritele precum Arsenal, Liverpool, Everton sau, mai nou, Chelsea si Manchester United.