Sport 10 Martie 2008 00:04
Euforia calificarii la pas in sferturile Ligii Campionilor a echipelor Manchester United si Chelsea Londra a apasat greu peste cele doua favorite la unul dintre cele mai ravnite trofee din Anglia. Cu toate ca partidele contand pentru semifinalele Cupei Angliei pareau floare la ureche pentru cele doua echipe, ambele au oferit suporterilor supriza neplacuta de a fi eliminate din aceasta competitie.

Chelsea a fost invinsa la limita, cu 1-0, pe terenul formatiei de divizie secunda Barnsley, care reuseste astfel sa se califice, pentru prima oara in istoria sa de 100 de ani, in semifinalele Cupei Angliei. Eroul meciului a fost atacantul nigerian Kazode Odajayi, autorul golului care a adus victoria gazdelor, in minutul 66. Barnsley este revelatia absoluta a acestei editii a Cupei Angliei, ea reusind anterior acestui meci eliminarea vicecampioanei Europei, Liverpool.

Nici Manchester United nu a reusit sa isi continue drumul spre cucerirea istorica a tuturor celor trei trofee la care aspira orice formatie din Premier League. Visul elevilor lui Sir Alex Ferguson s-a terminat in momentul in care Cristiano Ronaldo si compania au fost invinsi cu acelasi scor ca si Chelsea, 1-0, pe teren propriu, de formatia de prima divizie Portmouth, unicul gol al partidei de pe Old Trafford fiind marcat din penalty, de ghanezul Sulley Muntari (min. 57).

Cupa Angliei s-a transformat astfel intr-o competitie a outsiderilor, ea pierzandu-si rand pe rand favoritele precum Arsenal, Liverpool, Everton sau, mai nou, Chelsea si Manchester United.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.