"In lotul pentru Euro se vor afla cei mai valorosi jucatori ai Romaniei si, bineinteles, cei mai in forma la momentul respectiv. Nu e vorba de rasplata, pentru ca nu se face echipa nationala dupa rasplata. Sa nu creada cineva ca se traieste din amintiri. N-are nici o legatura lotul pentru Euro cu rasplata. Daca esti intr-o forma foarte buna, daca esti valid suta la suta din punct de vedere medical, atunci esti in lot. Sa fie sanatosi cei care vor fi nemultumiti! Asta e regula la echipa nationala. Nemultumiti vor fi tot timpul. Din pacate, sunt 23 de locuri. Eu as vrea sa am posibilitatea sa iau toti jucatorii care au pus umarul la calificarea asta, dar, din pacate, asta e concurenta la fotbal. Iar la acest nivel nu este usor sa fii in lot", a afirmat selectionerul, care a explicat ca are acum un lot largit pentru Euro 2008, alcatuit din 60-70 de jucatori.

Oricine poate fi decisiv
Tehnicianul a mentionat ca nu este ingrijorat de accidentarea lui Adrian Mutu, precizand ca echipa nationala nu sta intr-un singur jucator. "Nu ma ingrijoreaza situatia lui Mutu. Nu ma tem de o recidiva, toti jucatorii echipei nationale sunt supusi acestui risc. Eu am tot spus ca echipa nationala nu sta in unul sau doi jucatori, sa fie foarte clar asta! Noi suntem pregatiti pentru orice, ne-am mai confruntat cu probleme medicale. Orice jucator care va intra pe teren va putea sa faca diferenta. si Marica, si Daniel Niculae, si altii", a spus antrenorul primei reprezentative.
Ianis Zicu si Marius Niculae au sanse sa prinda lotul pentru Euro 2008 in opinia lui Piturca, dar acesta a tinut sa mentioneze ca Daniel Niculae este cel mai in forma atacant al momentului. "Iovan a fost in Scotia, unde l-a vazut pe Niculae in doua jocuri, dupa care am tras concluziile. Daniel Niculae, in schimb, n-a marcat in ultimul meci al echipei lui de club, dar in momentul asta este cel mai in forma atacant roman", a adaugat Piturca.

Anglia a preferat America
Selectionerul a mentionat ca si-ar mai fi dorit un amical inaintea turneului final din Elvetia si Austria in afara de cele cu reprezentativele Rusiei si Muntenegrului. "Am avut discutii cu Federatia Engleza si trebuia pe 28 mai sa disputam un meci in Anglia. Dar ei au ales un alt adversar, Statele Unite. Am inteles ca factorul economic a decis acest lucru. Asa ca raman cele doua amicale. S-ar putea sa fie suficiente pentru ca un joc cu Anglia e o actiune care trebuie tratata extrem de serios si puteau aparea alte probleme", a afirmat Victor Piturca.
Selectionerul este de parere ca in Liga I sunt jucatori straini care au valoare sa joace titulari in echipa nationala, dar crede ca pentru prima reprezentativa trebuie sa evolueze "romani nascuti in Romania". "Sunt jucatori straini in Liga I care au valoare sa joace titulari in nationala Romaniei. Dar nu vreau sa dau nume pentru ca pe urma se interpreteaza in fel si chip. Nu discut aspectul asta. Eu am mai spus ca la echipa nationala trebuie sa joace romani nascuti in Romania. Asa mi se pare corect, nu jucatori din alta parte", a spus Piturca.