Dinamo, campioana ediiei trecute a Ligii I la fotbal, traverseaz un sezon dezamgitor, pe care risc s i-l compromit definitiv. Echipa dirijat de Cornel Dinu a prsit ruinos Cupa României, fiind eliminat miercuri, în sferturile de final, de Dacia Mioveni, o formaie din subsolul clasamentului. Eecul din Cup le-a retezat dinamovitilor cel mai scurt drum care duce în Europa. Formaia „ro-albilor“ nu se simte prea confortabil nici în campionat, unde ocup doar locul ase. Respectiva poziie nu asigur automat, la finalul stagiunii, participarea în Europa (România va avea dou reprezentante în Liga Campionilor i patru în Cupa UEFA, dintre care una ar putea fi dat de Cupa României). Astfel, pentru a fi sigur c nu rmâne în afara cupelor europene, Dinamo trebuie s prind mcar locul cinci în Liga I.

Locul ase în sezonul ’97-’98

Pentru „câini“, situaia este disperat, dar nu nemaiîntâlnit. În urm cu un deceniu, Dinamo a ratat lamentabil prezena în cupele europene. Se întâmpla în sezonul 1998-1999, dup ce, la sfâritul stagiunii 1997-1998, echipa s-a clasat pe locul ase în campionat.

Ce au în comun aceste dou perioade de comar din istoria „câinilor“? Acelai personaj: Cornel Dinu. El este cel care „asigur“ legtura între comarurile din trecut i prezentul incert. Cel despre care odinioar se spunea c este unul dintre cei doi câini de pe stem se confund i cu momentele zbuciumate ale clubului. În sezonul 1997-1998, Procurorul a condus echipa între rundele (29-34), iar în prima parte a campionatului, mai precis etapele 1-28, de echip s-a ocupat Viorel Hizo. În pauza competiional, Dinu a fost pus în frunte, fcând cuplu tot cu finul su, Cornel lnar, ca i acum.