Dinamo a fost eliminata din Cupa, ieri in urma disputei cu Dacia Mioveni. Ramasa fara un jucator, inca din minutul 5, trupa lui Talnar a pierdut meciul cu scorul de 0-1.

Dinamovistii au inceput prost meciul de la Urziceni, cu eliminarea lui Maragaritescu (minutul 6, pentru lovirea lui Murgan) si penalty-ul ratat de Danciulescu (minutul 21, sut peste poarta; Miclaus a comis hent in careu), anunta Ziua.

Meciul a fost unul urat, fara spectacol, dar cu multe evenimente. Per total, Dinamo a dominat desi a avut in teren doar 10 oameni. Penalty-ul ratat de Danciulescu este echivalent cu ratarea meciului. Dupa alte doua ocazii dinamoviste, argesenii au echilibrat jocul, insa golul a venit dupa pauza. Dacia nu a ratat lovitura de la 11 metri primita in minutul 55, cand Moti l-a faultat in careu pe Chihaia, iar Robert Neagoe a inscris singurul punct al meciului, relateaza Romania Libera.

“Vom fi echipa primaverii”, spunea presedintele executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea. Numai ca echipa demonstreaza altceva. Suporterii au vazut ieri o trupa incapabila sa-si creeze macar o ocazie clara de gol, nereusind sa inscrie nici la o “indirecta” din careu, primita cadou din partea arbitrului Tiberiu Lajos.

“Ne-am autoeliminat. Nu am marcat nici din penalty. Ne mai ramane campionatul”, a declarat Cornel Dinu. Vasile Turcu, unul dintre actionarii lui Dinamo, a plecat nervos, iar Gigi Netoiu s-a bucurat doar pe jumatate. “Am ras cu un ochi, dar cu celalalt am plans. Greseala penibila a lui Margaritescu a fost decisiva”, citeaza Jurnalul National.

De cealalta parte, antrenorul Daciei Mioveni isi felicita echipa. “Acest arbitru este cunoscut pentru «realizarile» sale. Au fost momente in care am crezut ca jucam inainte de 1989, cu Victoria. Ii felicit pe jucatori ca au profitat de sansa oferita si ne-am indeplinit obiectivul”, a declarat antrenorul, Sorin Cartu.

Evenimentul Zilei informeaza ca formatiile se vor duela din nou, dar in campionat, sambata – la Mioveni. Stadionul din Urziceni este „mormantul“ granzilor din Bucuresti. Asta-toamna, Steaua a parasit Cupa Romaniei dupa ce a fost rapusa de Unirea Urziceni pe acelasi stadion. Dacia Mioveni s-a calificat in premiera in semifinalele Cupei Romaniei, care se vor disputa pe 16 aprilie.

Astazi, Cupa Romaniei incepe la ora 16.30 (Antena 1), cu Pandurii Tirgu-Jiu si Gloria Buzau. Potrivit Cotidianul, formatia nou-promovata este favorita pentru un loc in semifinalele competitiei, insa buzoienii nu se considera dinainte calificati. In schimb, nici intreaga „legiune portugheza“ transferata la Tirgu-Jiu nu a reusit sa schimbe la fata formatia patronata de Marin Condescu, care se afla tot mai aproape de retrogradare. Invingatoarele sferturilor vor primi din partea organizatorilor 10.000 de euro, in timp ce formatiile invinse se vor multumi cu cate 5.200 de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.