Liderul Ligii I, CFR Cluj, a invins sambata seara pe Universitatea Craiova cu 4-1, intr-un meci in care miza pentru o victorie a craiovenilor era de 200.000 de euro.

„Craiova a plins de doua ori. O data pentru infringere si apoi pentru sacosa cu cele doua sute de mii promise. Cei 200.000 de euro erau aici intr-o sacosa, legati frumos cu elastice din alea de bisnitari. Sacosa era tinuta de unul dintre umflati. Cred ca banii au venit de acolo de unde se apasa si butoanele. Dar banul nu joaca! Poti sa dai si un milion, pentru ca s-ar putea sa le toarne plumb in ghete la unii. Banii vor pleca spre urmatoarea echipa cu care vom juca noi“, a declarat patronul lui CFR, Paszkany Arpad, potrivit Cotidianul.

Gandul informeaza ca in spatele pseudonumelui “Omul cu butoane” sta patronul Stelei, care este acuzat ca motiveaza financiar adversarii echipei CFR, ceea ce este interzis, de unde si insistenta cu care se vorbeste despre acest subiect.

Si daca Paszkany a spus ca stie de 200.000 de euro, Iulius Muresan, presedintele CFR Cluj, sustine ca a aflat de la jucatorii sai ca Universitatea Craiova a primit doar 100.000 de euro, bani pe care Mititelu i-a plimbat in pauza pana la vestiarul echipei sale: „Eu nu am vazut geanta cu bani de care a vorbit Arpad Paszkany. S-a spus ca ar fi vorba de 200.000 de euro. Noi aflam de la jucatorii nostri pe ce prime joaca adversarii, au si ei prieteni printre jucatori, iar jucatorii spun ca asa e, ca oaspetii au jucat pe 100.000 de echipa. sase-sapte persoane de la clubul nostru au vazut, inainte cu 40 de minute de meci, pe holul acela de la vestiare, pe Adrian Mititelu insotit de doi bodyguarzi, unul dintre ei avand o geanta tip sport. La un moment dat, Mititelu i-a luat-o din mana, a intrat in vestiar, apoi a iesit cu ea, i-a dat-o inapoi, si parea la fel de plina. Nu stiu apoi ce s-a intamplat cu geanta“, a spus Muresan, vorbe care l-au facut pe Mititelu, patronul celor de la U. Craiova, sa-si iasa din minti.

Replica patronului oltenilor, Adrian Mititelu, a venit imediat: "Daca Paszkany a zis asa ceva, nu este sanatos, noi suntem in subsolul clasamentului si ne-ar arde de lucruri de-astea? In loc sa vada ca a castigat doar din greselile noastre si nu a avut nici o alta ocazie, vorbeste prostii", a spus Mititelu, care l-a criticat si pe arbitrul partidei, Istvan Kovacs. "Am avut o ocazie clara la 2-1, insa normal ca ungurasul asta mic care a arbitrat nu putea sa dea penalti impotriva unei echipe conduse de un ungur mai mare.", informeaza Romania Libera.

Semedo ('9), Fabbiani ('30, '76) si Trica ('90) au marcat cele patru goluri ale gazdelor, "intrerupte" de reusita lui Florin Costea ('10). In echipa gazda, dintre nou-veniti au fost titularizati portarul Hirschfeld si fundasul stanga Dorsin, in timp ce Durbabier si Peralta au intrat doar la final. Dintre cei 14 jucatori
introdusi de antrenorul Ioan Andone pe teren, doar unul (Trica) este roman.

La finalul meciului Ioan Andone a comentat, potrivit Adevarul, ca a fost un meci greu in care s-au impus datorita valorii jucatorilor si nu a evolutiei, dat fiind ca in pregatiri au avut doar un meci bun.

„Mi-a fost teama de inceputul de campionat pentru ca in pregatire am facut un singur meci bun spre foarte bun, cel cu Dnepr. A fost neasteptat de greu cu Craiova, iar scorul nu reflecta realitatea din teren. Am castigat pe inspiratia si pe valoarea jucatorilor nostri, nu pentru ca am evoluat mult mai bine"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.