Angel Maria Villar, invitatul de onoare al lui Mircea Sandu la Adunarea Generala a FRF de astazi, este anchetat penal pentru acuzatia ca a deturnat 919.645 de euro din fonduri publice.

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF) va avea astazi o penultima intrevedere cu oamenii care l-au votat, timp de 14 ani, in fruntea fotbalului romanesc. Cu acest prilej, Mircea Sandu va mai afilia alti virtuali votanti, va prezenta bilantul contabil pe 2004, raportul cenzorilor si auditul extern, se va lauda cu realizarile din ultimul an si va prezenta bugetul de care dispune in 2005. La final, presedintii de cluburi vor vota revenirea la sistemul cu 18 echipe in Divizia A si vor adapta regulamentele la propriile necesitati.

Dezvaluiri in cotidianul "As"

Toate acestea se vor desfasura sub privirile vicepresedintelui UEFA si FIFA, Angel Maria Villar, invitat de Nasu’ pentru a demonstra in fata poporului cit de respectat este pe plan international. Numai ca presa, de data aceasta cea spaniola, i-a stricat planurile. Cotidianul "As" a anuntat, in editia de simbata, ca impotriva presedintelui Federatiei Spaniole de Fotbal (RFEF), Angel Maria Villar, a fost depusa o plingere la tribunalul din Madrid, prin care este acuzat ca a deturnat suma de 919.645 de euro din fondurile publice, in anul 2002. La aceasta acuzatie, s-ar putea adauga cele de fals in documente si de insusire ilegala a unor bunuri.

"Se cere instantei sa fie chemat in calitate de acuzat; din acest motiv, se solicita prezentarea rapoartelor Adunarilor Generale din anii 2002, 2004 si 2005 si o noua declaratie din partea administratorului delegat Jose Maria Castillon", scrie "As", care completeaza ca, dupa acest scandal, Consiliul Superior al Sporturilor nu va mai autoriza RFEF sa achite primele componentilor echipei nationale din subventia publica. In plingerea depusa la tribunalul din Madrid, se arata ca primele platite internationalilor spanioli dupa Cupa Mondiala din 2002 - 90.000 de euro pentru fiecare fotbalist - au fost achitate din banii publici.

Cinci mandate pentru Villar

Villar, reales in 2004 pentru un al cincilea mandat consecutiv, a fost contestat de mai multe ori, ca urmare a gestionarii activitatii federatiei spaniole, presa relatind despre mai multe cazuri de deturnare de fonduri in care au fost implicati apropiati ai lui Villar, precum si despre veniturile considerate exorbitante primite de presedintele forului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.