Cotidianul "Il Giornale", citat de Adevarul, a apreciat joucl lui Chivu ca fiind bun si i-a acordat internationalului roman nota 6 . "A primit repede un cartonas galben pentru un fault stupid. A inceput meciul timid, dar odata cu trecerea in centrul defensivei jocul sau a devenit mai solid si mai credibil", a scris "Il Giornale".

Prestatia lui Chivu a fost remarcata si de antrenorul Roberto Mancini, care a deplans faptul ca echipa lui a ramas in inferioritate numerica:

“E foarte greu sa joci cu un om in minus pe teren, mai ales cand adversar e Liverpool. stiam ca va fi un meci greu, pentru ca echipa engleza nu mai are in acest sezon nici un alt obiectiv, Liga Campionilor fiind singura competitie in care mai este angrenata cu sanse”, a spus Mancini, potrivit Click.

Fundasul roman a acoperit si partea lui Materazzi dupa ce a fost eliminat si a mai si scos alte cateva mingi grele din fata careului, iar Inter a scapat cu fata curata. Cand toata lumea credea ca meciul se indreapta spre o remiza alba, Kuyt(85) si Gerrard (90) au stabilit scorul final.

Potrivit Curentul, formatia pregatita de Roberto Mancini neputandu-se baza in retur pe Materazzi, suspendat pentru cartonas rosu, si pe columbianul Cordoba, care s-a accidentat pe "Anfield Road", va lasa tot greul apararii pe umerii lui Cristi Chivu, cel care mai mult ca sigur va fi folosit in mijlocul defensivei milaneze la returul de pe "Giuseppe Meazza".