Fotbalistii adevarati incep lupta pentru cucerirea Ligii Campionilor. Pentru astazi, in optimile de finala sunt programate patru partide.

Programul zilei este urmatorul: Schalke - FC Porto; AS Roma - Real Madrid; Olympiakos Pireu – Chelsea; FC Liverpool - Inter Milano (ora 21.45, transmis in direct pe Pro TV). Maine sunt programate intalnirile: Celtic Glasgow - FC Barcelona; Olympique Lyon - Manchester United; Fenerbahce Istanbul - FC Sevilla; Arsenal Londra - AC Milan (ora 21.45, Pro tv), scrie Ziua.

AS Roma, formatia romanului Adrian Pit, va intalni in aceasta seara, pe teren propriu, pe Real Madrid, in prima mansa a optimilor de finala a Ligii Campionilor. La antrenamentele echipei italiene a participat si portarul Alexandru Pena (18 ani, de la Scoala de fotbal „Gica Popescu”), care a semnat recent un contract pe cinci ani cu AS Roma, informeaza Gardianul.

Chelsea, cu Frank Lampard in cautarea golului cu numarul 100, joaca in deplasare cu Olympiakos. Pireu, echipa care, asa cum a declarat tehnicianul Panagiotis Lemanis, este pusa pe fapte mari: "Am obtinut la Bremen prima victorie in deplasare dupa 32 de meciuri in Liga, ne-am calificat pentru prima oara in optimi, asa ca speram la noi premiere", anunta Romania Libera.

Schalke 04 si FC Porto se bat la Gelsenkirchen. Nemtii au ratat acasa, 1-2 cu Wolfsburg, iar lusitanii au castigat in deplasare, 3-0 cu Maritimo Funchal. Acest lucru se evidentiaza si in declaratiile celor doi antrenori. Mirko Slamka: "Trebuie sa ne revenim cat mai repede, sa uitam de ocaziile irosite in ultimul meci pentru ca in Liga nu avem voie sa ratam atat de mult". Jesualdo Ferreira: "Avem cea mai buna aparare, cel mai bun atac, cel mai bun golaveraj, in concluzie suntem foarte buni". Totusi nu trebuie uitat ca Schalke este neinvinsa pe teren propriu in meciurile jucate in compania echipelor din Portugalia.

Liverpool trece printr-o perioada de criza, spre dezamagirea fanilor care au asistat pe Anfield la ultima umilinta, 1-2 cu divizionara secunda, Barnsley. Astazi se anunta meci greu pentru cormorani, Internazionale Milano fiind in mare forma. Echipa lui Chivu este una dintre principalele candidate la castigarea Ligii Campionilor in acest an.

Capitanul nationalei Romaniei nu isi aminteste cu placere de ultima deplasare in Anglia. Fosta sa echipa, AS Roma, a fost invinsa atunci cu 7-1 de Manchester United, in sferturile editiei trecute. Insa milanezii au toate sansele sa castige competitia. Actuala echipa a lui Chivu isi va sarbatori in acest an, centenarul. Misiunea italienilor ar putea fi usurata si de forma slaba a lui Liverpool. “Cormoranii” ocupa in campionat doar locul 5, iar sambata au fost eliminati si din Cupa Angliei, dupa ce au fost invinsi cu 2-1 de Barnsley, echipa din liga secunda, chiar pe Anfield Road. In schimb, Inter s-a distantat in Serie A dupa 2-0 cu Livorno, meci in care Chivu a dat o pasa de gol. Romanul a fost convocat si pentru aceasta partida si cel mai probabil va fi titular, relateaza Adevarul.

Prima mansa (optimi) prezentata de Jurnalul National:

Azi, ora 21:45
Schalke – FC Porto
Arbitru: Laurent Duhamel (Franta)
AS Roma – Real Madrid
Arbitru: Herbert Fandel (Germania)
Olimpiakos Pireu – Chelsea
Arbitru: Konrad Plautz (Austria)
Liverpool – Inter Milano (Pro TV)
Arbitru: Frank de Bleeckere (Belgia)

Maine, ora 21:45
Celtic Glasgow – FC Barcelona
Arbitru: Peter Frojdfeldt (Suedia)
Olympique Lyon – Man. United
Arbitru: Medina Cantalejo (Spania)
Fenerbahce – FC Sevilla
Arbitru: Florian Meyer (Germania)
Arsenal – AC Milan (Pro TV)
Arbitru: Bo Larsen (Danemarca)


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.