Fosta gimnasta, care astazi va inmina alaturi de Ilie Nastase premii Laureus, si-a dat calificativ maxim pentru momentul in care a fost descoperita de Bela Karloy , pentru clipele in care a devenit mama si pentru Olimpiada de la Montreal.

Fosta gimnasta Nadia Comaneci si fostul tenisman Ilie Nastase fac parte dintre cele 43 de glorii sportive care ii vor desemna, luni, pe cistigatorii premiilor Laureus, in cadrul unei gale organizata la Sankt Petersburg. Intrebata de jurnalistii de la cotidianul spaniol “As”, care este in viziunea sa cel mai bun sportiv din istorie, Nadia Comaneci l-a desemnat pe fostul pugilist Muhammad Ali. “Este dificil de spus, dar daca ar trebui sa aleg, as opta pentru Muhammad Ali, datorita dimensiunii sale sportive, sociale si umane. A fost mare in toate aceste privinte”, a spus Nadia.

Zeita de la Montreal le-a dezvaluit spaniolilor ca gimnastica nu a fost singurul sport pe care l-a practicat: “Imi placeau schiul, natatia. Si fotbalul”, a spus ea, adaugind, dupa ce reporterul AS a intrebat-o daca era “o Hagi”: “Nu chiar asa. Il cunosc pe Gheorghe Hagi, un fotbalist extraordinar, de care ma leaga o prietenie frumoasa”.

Invitata sa-si dea note pentru gradul de fericire din diverse momente ale vietii, Nadia si-a acordat punctajul maxim pentru momentul in care a fost descoperita de Bela Karoly, in 1968, si performanta de la JO de la Montreal (7 note de 10). Fosta gimnasta a notat cu 9 Jocurile Olimpice de la Moscova din 1980, dar si plecarea in Ungaria dupa ce a fugit din Romania. Tot nota maxima a acordat si pentru momentul in care a devenit mama. “Dylan Paul (n.r. fiul Nadiei) este 10-le meu perfect. Cel mai bun exercitiu al meu”, a explicat fosta gimnasta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.