Recordul de viteza la cataratul pe un perete de gheata de 16 metri este de 9,549 secunde si a fost stabilit, sambata, in statiunea Busteni, de un rus.
Un numar de 20 de cataratori pe gheata s-au intrecut pentru a stabili un record mondial de viteza la catararea pe un perete inalt de 16 metri, invingatorul fiind rusul Pavel Batusev, care a urcat zidul de gheata in 9,549 secunde. Cei 20 de alpinisti, printre care trei femei, din Romania, Rusia, Elvetia, Olanda si Bulgaria, s-au intrecut in statiunea prahoveana Busteni pentru a reusi o performanta recunoscuta oficial de Uniunea Internationala a Asociatiilor de Alpinism.

Sportivii au escaladat liber, neavand nici un alt punct de sprijin in afara de pioleti si coltari, un perete de gheata inalt de 16 metri si lat de 6 metri, amplasat la baza partiei Kalinderu din Busteni, fiecare sportiv avand posibilitatea de a face 10 catarari.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.