Fosta ocupanta a primului loc in clasamentul mondial, Monica Seles, in varsta de 34 de ani, si-a anuntat ieri retragerea oficiala din tenis, dupa ce a jucat ultimul meci oficial in anul 2003, informeaza NewsIn.

Seles a castigat noua turnee de Grand Slam si 53 de turnee in intreaga cariera, insa a explicat ca motivul retragerii este legat de faptul ca nu va mai putea reveni niciodata la forma pe care a avut-o acum cativa ani.

"M-am gandit de mai multe ori sa revin in tenisul profesionist, dar nu mai este cazul, insa tenisul va ramane important in viata mea", a afirmat Seles.

Monica Seles, care s-a nascut in fosta Iugoslavie, a castigat primul turneu de Grand Slam in anul 1990, in Franta, iar in anul1991 a ajuns pe primul loc in clasamentul mondial, la varsta de 17 ani, pastrandu-si pozitia pana in aprilie 1993, cand a fost injunghiata in timpul unui meci care a avut loc la Hamburg, in Germania.

Ea nu a mai jucat nici un meci dupa acel incident, dar dupa ce a revenit in circuit a castigat Openul Canadei si Australian Open si s-a calificat in finala US Open.

Seles a devenit cetatean american in 1994, iar ultimul meci l-a avut in 2003, in Franta, cand a pierdut in primul tur in fata Nadiei Petrova.

Intre timp, a suferit mai multe accidentari la unul dintre picioare, dar a preferat sa nu fie supusa unei interventii chirurgicale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.