Primul roman calificat la cel mai inalt nivel pna in prezent in campionatul mondial de K1, Catalin Morosanu, a fost tratat ca un rege la Iasi incepand de marti seara.

„Moartea din Carpati“ a fost primit la sediul firmei Cotnari de angajatii combinatului si de taraful lui Marinica Botea. La petrecerea care a avut loc in hrubele lui Stefan cel Mare, aflate la câtiva metri sub pamant, a fost vin din belsug si bucate traditionale pregatite ca acum sute de ani, pe vremea voievodului moldav.

La masa nu au fost tacâmuri, ci doar un fel de furculite sculptate in lemn, si s-a mâncat din strachini facute din lut. Vinul, care s-a baut si el din cani din lut, a fost servit la masa de câteva ori chiar de Morosanu, care, la un moment dat, a pus cupa sa alaturi de sabia si portretul lui Stefan cel Mare. In timpul petrecerii, el a stat pe copia tronului lui Stefan. Petrecerea s-a dat in cinstea celui poreclit „Moartea din Carpati”, dupa ce l-a invins pe turcul Erhan Deniz si s-a calificat la gala K1 de la Amsterdam.

Catalin Morosanu a fost insotit de antrenorul si managerul sau, Mihai Constantin, ambii fiind primiti cu paine, sare si „Francusa de Cotnari”. „Moartea din Carpati” a promis ca va lupta din greu la gala de la Amsterdam pentru a ajunge in finala de la Tokyo. “A fost bun Erhan Deniz, el face K1 de 15 ani si eu de vreo 3 ani. El se antreneaza deja de 5 ani in Olanda si a fost un meci greu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.