Ultima gaselnita a forului european ce dirijeaza fotbalul in lupta sa impotriva violentei pe stadioane o reprezinta notele acordate pentru fairplay, cu ajutorul carora inca trei tari mai pot inscrie cate o echipa in primul tur preliminar al sezonului 2008/2009 al Cupei UEFA, cu conditia sa nu aiba un punctaj mai mic de 8.

La data de 30 aprilie 2008, cand clasamentul este finalizat, toate asociatiile nationale care se inscriu in acest barem vor intra intr-o tragere la sorti, in urma careia se va stabili care sunt celelalte doua tari care pot inscrie inca o echipa in Cupa UEFA, alaturi de castigatoarea acestei ierarhii.

Tara inventatoare a sportului rege si cea in care stadioanele nu au de ceva vreme garduri de protectie, Anglia, s-a instalat confortabil pe prima pozitie in clasamentul UEFA Fair Play. Romania, patria unde se construiesc custi pentru suporterii oaspeti, iar jandarmii sunt adevarati Robocop, gata de atac, in schimb, se afla pe locul 31, la egalitate cu Belarus. Locul nu este chiar dezonorant, problema vine de la punctajul primit, respectiv 7,773, la o lungime de bat distanta de o tragere la sorti pentru inca o echipa intr-o competitie europeana.

Ultimul clasament, care a fost intocmit la data de 31 decembrie 2007, este bazat pe toate competitiile jucate sub egida UEFA, la nivel de club sau de echipe nationale, de la 1 mai 2007 pana acum. Pentru actualul clasament se iau in considerare doar asociatiile nationale care au disputat minimum 28 de meciuri in competitiile continentale. Printre criteriile dupa care se stabileste acest clasament se numara atitudinea pozitiva din timpul jocului, respectul pentru adversar, respectul pentru arbitru, comportamentul publicului si cel al oficialilor, precum si numarul de cartonase galbene si rosii.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.