Incepand de astazi, 32 de echipe intra in lupta pentru castigarea celui de-al doilea trofeu european ca valoare, Cupa UEFA. Sezonul fotbalistic continental incepe cu partidele din saisprezecimi, astazi fiind programate zece partide.

Nu e decit prefata mult mai pretentioasei si selectei Ligi a Campionilor, ce se reintoarce saptamana viitoare. Pentru romani, primele meciuri oficiale vin abia la vara, la Euro. Suntem printre putinele natiuni condamnate sa ne uitam la spectacolul altora, campionate teoretic mai slabe decat al nostru, precum al Norvegiei sau Suediei, reusind sa-si duca reprezentante in primavara europeana, scrie Cotidianul.

In cele 32 de formatii ramase in Cupa UEFA joaca totusi si patru romani, lui Mutu (Fiorentina), Soava (Spartak Moscova) si Contra (Getafe) adaugindu-li-se in aceasta iarna bistriteanul Laszlo Sepsi, trecut pe lista europeana de Benfica.

Reacceptat de antrenorul Michael Laudrup in primul “unsprezece” al lui Getafe, Cosmin Contra este asteptat printre titulari si astazi, in meciul de la AEK Atena, unul dintre cele mai echilibrate ale rundei.AEK a intalnit deja doua echipe spaniole, pierzand toate meciurile: 0-2 si 1-4 cu FC Sevilla, in turul trei preliminar al Li­gii Campionilor, si 1-2 cu Villareal, in Cu­pa UEFA. In deplasare va ju­ca si Spartak Moscova, la Mar­seille, echi­pa ce si-a propus sa castige com­pe­ti­tia.

Mutu revine pe teren. Fiorentina va juca maine in Nor­vegia, cu Ro­sen­borg, echipa ca­re i-a vandut in iar­na, la CFR Cluj, pe Dorsin si pe Hirschfeld. Accidentat in meciul cu Israel, Mutu a lipsit la ul­ti­ma partida din campio­nat, 2-2 cu Atalanta, dar s-a re­fa­cut si poate evo­lua la Trond­heim. Ro­manul si-a re­luat luni an­tre­na­men­te­le si e anun­­tat titular in partida de maine.

Potrivit Cronica Romana, echipa lui Florin Soava, Spartak Moscova, s-a deplasat in Franta pentru dificilul duel cu Olimpique Marseille, in timp ce portughezii de la Benfica Lisabona, cu bistriteanul Laszlo Sepsi pregatit de debut, se asteapta sa invinga maine, pe propria arena, rezistenta nemtilor de la Nurnberg.

Ultimele doua editii ale Cupei UEFA au fost castigate de Sevilla, al carei fost antrenor Juande Ramos spera sa castige al treilea trofeu pentru Tottenham, formatie la care antreneaza in prezent. Doua trofee are in vitrina Tottenham, daca va castiga finala de la Moscova, va intra in clubul select al echipelor care au castigat de trei ori aceasta competitie, alaturi de Liverpool, Internazionale si Juventus, scrie Romania Libera.

Jurnalul National a publicat programul meciurilor pentru zilele urmatoare:

CUPA UEFA - 16-imi, prima mansa

Azi:
Zenit - Villarreal (ora 19:00)
Galatasaray - Leverkusen (19:45)
AEK Atena - Getafe (20:00)
Brann Bergen - Everton (21:00)
Werder B. - Sporting B. (21:30)
Marseille - Spartak M. (21:45)
PSV - Helsingborg (21:45)
Anderlecht - Bordeaux (21:45)
Glasgow R.- Panathinaikos (22:00,Telesport)
Sporting L. - FC Basel (22:45)

Maine:
Aberdeen - Bayern (20:00)
FC Zurich - Hamburg (21:30)
Rosenborg - Fiorentina (21:45, Sport.ro)
Bolton - Atletico Madrid (22:00)
Slavia Praga - Tottenham (22:00)
Benfica - FC Nurnberg (22:45, Telesport)


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.