Fostul international sustine ca a fost vorba de o actiune de intimidare legata de afacerile imobiliare. Dumitrescu are insa multe datorii catre persoane fizice.

Ilie Dumitrescu a avut parte ieri, in jurul prinzului, de senzatii tari in galeria sa de arta de pe Lipscani. Fostul international a fost atacat, potrivit politistilor, de trei barbati inarmati cu cutite si un pistol, primele indicii ale anchetei conducind catre o actiune de intimidare comandata, si nu spre un furt. Potrivit martorilor, unul i-a pus pistolul la cap lui Dumitrescu, iar celalalt - cutitul la git. Un al treilea barbat a asteptat la usa.

Unul dintre agresori, se pare un angajat al Jandarmeriei, a fost prins de un politist de la Sectia 10, iar ceilalti doi inca erau cautati ieri dupa-amiaza. Prinderea agresorului a fost posibila pentru ca in incinta galeriei de arta a fostului international se aflau doi politisti in civil care venisera pentru detalii legate de alte amenintari primite de fostul fotbalist si zilele trecute. Potrivit purtatorului de cuvint al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, Ilie Dumitrescu ar mai fi fost amenintat, simbata, iar duminica agresorii au trecut prin fata domiciliului sau, cel mai probabil pentru a-i arata ca stiu unde locuieste. „Chiar nu pot sa dau declaratii pe acest subiect pentru ca si in acest moment se deruleaza ancheta. Au intrat trei barbati inarmati in magazin. Nu pot sa va spun mai mult. Politistii m-au rugat sa pastrez tacerea. Sint in litigiu pentru doua imobile. Cei trei au fost trimisi de alte persoane care, peste doua zile, vor fi supuse unei executari silite“, a precizat Ilie Dumitrescu la citeva ore dupa incident. Fostul fotbalist se pare ca a scapat fugind printr-o nisa care ducea la acoperis, in timp ce fratele sau, Bogdan, a fost ranit usor cu cutitul de un agresor.

Ilie Dumitrescu are o avere estimata la peste zece milioane de euro, derulind afaceri imobiliare si, mai nou, in domeniul artei. De asemenea, detine cabana Belvedere din Predeal. Afacerea de pe Lipscani a inceput-o in urma cu citiva ani, cind a achizitionat un imobil in centrul istoric al Capitalei. Specialistii sustin ca valoarea actuala a Hanului cu Tei, unde sint 14 spatii comerciale pe 1.500 de metri patrati, este de citeva milioane de euro. Galeriile destinate comertului cu obiecte de arta au fost deja inchiriate anticarilor, cu un pret de 1.200 de euro pe metru patrat, de unde rezulta, teoretic, un venit lunar de circa 1,4 milioane de euro. Cea mai scumpa lucrare expusa spre vinzare a fost un tablou de Tonitza, de circa 20.000 de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.