Una dintre cele mai neplacute surprize din ultima vreme inregistrate in sportul romanesc a furnizat-o Zoltan Kelemen, care s-a clasat pe ultimul loc la Campionatele Europene de patinaj artistic de la Zagreb.
Culmea este ca, in ciuda acestui rezultat - considerat mult sub asteptari tinand seama ca la inceputul competitiei viza o clasare in primele 20 de locuri, din 35 de concurenti, patinatorul nostru va putea merge la Campionatele Mondiale de la Gotteborg din martie. Acest lucru va fi posibil datorita Roxanei Luca, cea de-a doua reprezentanta a Romaniei la Campionatul European din Croatia, care gratie pozitiei 22 (din 40 de competitoare), pe care a incheiat competitia, a obtinut doua locuri pentru Romania la Campionatul Mondial din primavara.

"Intr-adevar a fost o mare dezamagire pentru noi evolutia lui Kelemen, care la Zagreb a obtinut cel mai mic punctaj din intreaga sa cariera. Nici cand era junior n-a mers atat de slab. Noroc ca Roxana Luca a avut o ambitie fantastica si, desi accidentata (n.r. - in timpul programului scurt a suferit o ruptura musculara la picior si a evoluat in ultima faza a intrecerilor pe propria raspundere), a reusit sa se prezinte onorabil la programul liber. Ea a incheiat pe locul 22, asigurand astfel atat propria calificare la Mondiale, cat si a inca unui reprezentant al Romaniei", a spus Cristache Mitrea, secretarul general al Federatiei Romane de Patinaj.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.