De sambata, Cristi Borcea, Vasile Turcu si Radu Stefan se afla la Roma pentru a discuta trecerea tanarului fundas in curtea celor de la Lazio Roma, echipa care in august 2007 a spulberat visul "cainilor" de a evolua in premiera in Liga Campionilor. In momentul de fata, pe prima pozitie a celor mai valoroase transferuri peste hotare se afla Ionut Mazilu, cedat de Rapid, pentru 4 milioane de euro, ucrainenilor de laDnepr. „Nu pleaca nimeni de la echipa in aceasta iarna“, anuntau atit patronul Rapidului, George Copos, cit si presedintele general al „ciinilor“, Cristi Borcea. Primul l-a cedat pentru o suma frumoasa pe unul dintre principalii jucatori ai echipei, Ionut Mazilu, in timp ce dinamovistii urmeaza sa se desparta de principala speranta din „Groapa“, Radu Stefan.

„Nimeni nu este de neinlocuit. Se intimpla peste tot in lume. La ora actuala se trateaza un transfer si, mai mult ca sigur, ar putea fi vorba despre cel mai mare transfer din istoria fotbalului romanesc. Mai mult decit atit, sa nu uitati ca vorbim de un jucator crescut la Dinamo. Societatea noastra nu are dificultati financiare, pentru a se intelege foarte bine acest transfer. La fel se intimpla peste tot in lume“, a declarat pentru Cotidianul, directorul tehnic al lui Dinamo, Cornel Dinu.

"Fane" a parasit sambata dimineata cantonamentul din Cipru al „cainilor rosii“ si, insotit de directorul executiv Cristi Borcea, a ajuns la Roma. Italienii au anuntat ieri ca, in ciuda unor neintelegeri aparute la negocieri, jucatorul va semna contractul de joc si va fi prezentat astazi oficial, intr-o conferinta de presa. In schimbul aparatorului, Lazio le ofera dinamovistilor sase milioane de euro, iar jucatorului - un salariu consistent: 1,2 milioane de euro pe sezon (la Dinamo, el primea 10.800 de euro pe an), anunta EVZ.

Neintelegerile nu au legatura cu jucatorul, ci cu birocratia. Potrivit Gazzetta dello Sport si Il Tempo, romanii au ridicat suma din cauza taxelor pe care Dinamo ar trebui sa le plateasca dupa incasarea banilor. TVA-ul ajunge la 900.000 de euro pentru 4,5 milioane de euro, conducatorii alb-rosilor cerandu-le italienilor sa achite ei aceasta suma. Astfel, Lazio ar trebui sa plateasca 5,4 milioane de euro pentru fundasul roman, oficialii italieni nedorind sa faca asta. In cazul perfectarii transferului, Radu va avea un salariu anual de 500.000 de euro, ceea ce l-ar situa in primii cinci jucatori bine platiti din lotul echipei romane, de la care antrenorul Rossi "ridica" 550.000 de euro anual. Stefan Radu a aparut in echipa lui Dinamo in sezonul trecut si a devenit titular incontestabil, prinzand, gratie evolutiilor bune de la club, si cateva selectii in echipa nationala. Fotbalistul a fost "luat la ochi" de Lazio asta vara, in "dubla" contra dinamovistilor, din turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, dar de el se mai interesau Juventus, Fiorentina si Hamburg.

Fundasul sarb Nino Pekaric (25 de ani), de la Vojvodina Novi Sad, care ar urma sa-l inlocuiasca in defensiva pe Stefan Radu, a fost caracterizat ieri de an­tre­no­rul lui Poli Iasi, Ionuț Popa: “Il stiu bine, e un jucator puternic, ca Dorin Goian. La cap nu-l bate ni­meni și are o mobilitate foarte bu­na pentru inaltimea lui. Noi ni l-am dorit inca de anul trecut, dar n-am avut banii necesari sa-l luam”, scrie Jurnalul National.