Dupa ce a anuntat ca nu va mai candida pentru un nou mandat la conducerea FRF, Mircea Sandu a comunicat la UEFA ca Romania nu mai candideaza pentru organizarea Euro 2012.

Federatia Romana de Fotbal a anuntat oficial ca renunta la candidatura pentru organizarea Campionatului European din 2012, din cauza lipsei de sustinere financiara din partea guvernului, care a precizat, prin premierul Calin Popescu Tariceanu, ca fotbalul nu se afla printre primele zece domenii de activitate pe lista sa de prioritati. "FRF a trimis o scrisoare la UEFA in care informeaza ca renunta la candidatura pentru Euro 2012. Decizia a fost luata de Comitetul de Urgenta al FRF dupa ce guvernul a anuntat ca fotbalul nu se afla printre primele zece prioritati", a declarat purtatorul de cuvint al FRF, Paul Zaharia.

Anuntul vine la scurt timp dupa ce Mircea Sandu, presedintele FRF, afirmase ca nu va candida pentru un nou mandat la alegerile din luna decembrie. Federatia Romana de Fotbal a transmis initial o scrisoare de intentie catre UEFA, in care isi afirma dorinta de a candida la organizarea Campionatului European din 2012, termenul limita al acestui demers fiind 31 ianuarie 2005, iar pina in iulie 2005 ar fi trebuit sa trimita dosarul de candidatura. In noiembrie 2005 va avea loc selectia dosarelor, din care vor ramine trei finaliste. Grecia, Italia, Rusia, Turcia si-au anuntat candidaturile la EURO 2012, iar pentru o candidatura comuna s-au inscris Croatia si Ungaria, respectiv, Polonia si Ucraina.

Masura trebuie pusa in legatura cu decizia presedintelui FRF de a nu mai lupta pentru un nou mandat la conducerea federatiei. Implicarea Romaniei in lupta pentru organizarea unui turneu final de campionat european este suta la suta meritul Nasului, care vrea ca proiectul Euro 2012 sa isi gaseasca obstescul sfirsit o data cu renuntarea lui la sefia FRF.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.