“Este omul in plus al Fiorentinei, singurul cu adevarat de neinlocuit. Alearga 90 de minute fara incetare, luptand pentru fiecare balon si inventand aproape mereu ceva periculos. Toate acestea i-au adus alte doua goluri. Este omul fundamental”, a scris site-ul violanews.

Desi laudat pentru evolutiile sale, “Briliantul” este si taxat printre randuri pentru momentele de egoism si lipsa de concentrare.

“Este jucatorul clasic, ce te duce de la agonie la extaz de mai multe ori in timpul aceluiasi meci. Doua goluri, la fel ca si cu Cagliari, multe faze frumoase, dar si multe mingi pierdute din prea mult egoism. La bine si la rau, el este mereu fenomenul”, spune Fiorentinanews.

In partida cu fosta sa echipa, Parma, Mutu nu a avut parte de o primire frumoasa din partea ultrasilor, carora le-a facut semn sa taca din cauza scandarilor rasiste. “Sunt multumit pentru victorie, deoarece era un meci greu, contra unei echipe dificile. Eu fac plecaciuni doar in fata suporterilor de la Fiorentina. Astazi le-am facut celor de la Parma semn sa taca din cauza scandarilor rasiste, sper ca asa ceva sa nu se mai intample”, a declarat atacantul.

A invins fosta echipa

Mutu a avut un sezon 2002-2003 de vis la Parma, cand a facut cuplu in atac cu brazilianul Adriano. A fost golgeterul echipei, cu 18 reusite si a fost cumparat imediat de patronul lui Chelsea, Roman Abramovici, cu 23.000.000 de euro, devenind cel mai scump fotbalist roman din istorie.