Trecutul continua sa-i provoace dureri de cap lui Adrian Mutu.

Potrivit EVZ, atacantul roman de la echipa italiana de fotbal AC Fiorentina ar putea ramane fara mai multe milioane de euro in cont, din cauza compensatiei financiare pe care trebuie s-o plateasca gruparii engleze Chelsea Londra, care l-a concediat dupa ce jucatorul a fost depistat pozitiv cu cocaina.

Conform site-ului fiorentina.it, in urmatoarele zile, o comisie a FIFA ii va trimite lui Adrian Mutu decizia, care nu ii este deloc favorabila romanului: „Din pacate, Mutu va trebui sa plateasca despagubiri, al caror cuantum nu s-a stabilit inca, suma cea mai vehiculata depasind insa zece milioane de euro“, informeaza Cotidianul.

Conform Adevarul, in octombrie 2004, Mutu declansa un scandal de proportii dupa ce a fost depistat pozitiv in urma unui control antidoping. Fotbalistul a consumat cocaina si cariera sa parea compromisa. Chelsea l-a dat imediat afara, dar romanul a fost achizitionat gratis imediat de Juventus Torino. Mutu a primit cea mai mica suspendare posibila, doar sase luni, iar Chelsea a ramas cu buza umflata dupa ce cheltuise nu mai putin de 22 milioane de euro pentru achizitionarea lui Mutu de la Parma.

Cotidianul adauga ca in cazul in care FIFA accepta suma ceruta de englezi, s-ar crea un precedent ale carui consecinte sint greu de anticipat. Trendul in ceea ce priveste litigiile legate de doping este sa se solicite despagubiri materiale, cele mai recente cazuri fiind din ciclism si din tenis, cel al Martinei Hingis fiind elocvent. Pe de alta parte, Mutu este puternic sustinut de sindicatul international al fotbalistilor, care a adoptat o rezolutie in acest sens la ultimul congres, dupa ce lobby-ul facut de Gordon Taylor i-a adus romanului o suspendare minima.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.