Stelistii au declarat la unison ca au facut egal intr-un meci in care puteau obtine cu usurinta victoria. Elevii lui Marius Lacatus se considera ghinionisti, insa spera ca in meciul cu Arsenal sa faca un joc bun, pentru a salva aparentele.

Ultimul fluier al partidei Steaua - Slavia, scor 1-1, a insemnat, in mare parte, incheierea aventurii europene a “ros-albastrilor” in acest sezon. Antrenorul Stelei, Marius Lacatus, s-a aratat multumit de joc, insa crede ca elevii sai resimt inca oboseala acumulata:

“E pacat ca nu am reusit prima victorie in grupe, desi am dominat jocul si ne-am creat ocazii. Ma bucura modul in care s-au miscat jucatorii in prima repriza, simplitatea jocului. Pacat ca si datorita oboselii acumulate, nu am putut sa jucam la fel de bine si in partea a doua”.

Jucatorii lui Marius Lacatus incercau un sentiment de frustrare dupa partida, constienti fiind ca au scapat victoria printre degete, in fata unei echipe pe care o puteau bate. Fundasul Dorin Goian a pus totul pe seama nesansei:

“S-a vazut ca meritam sa castigam, dar asa e in fotbal. Este nemeritat locul trei ocupat de Slavia, dar acesta este fotbalul. Cred ca totul e din cauza ghinionului. si la ei am jucat bine si am pierdut, iar acum nu mai zic. Steaua nu e mai slaba decat anul trecut. Vom fi motivati pentru meciul de la Londra. Nu jucam in fiecare zi cu Arsenal. Acum ne ramane campionatul”.

Jucatorii ros-albastri si-au propus un obiectiv pentru ultimul meci din Grupa H a Ligii Campionilor, cel cu Arsenal: cel putin sa lase o impresie buna pe teren. “Anul acesta a fost mai slab pentru noi in Europa. Adversarul a avut o jumatate de ocazie si a inscris. La Londra vom incerca sa jucam cat mai bine, sa lasam o impresie cat mai buna pentru ultimul joc. Slavia a avut patru ocazii in cele doua meciuri si a marcat trei goluri. Am fost si ghinionisti”, a spus Mihai Nesu, unul dintre titularii Stelei.

Finantatorul Stelei, Gigi Becali, s-a declarat foarte dezamagit dupa remiza cu Slavia. “Sunt dezamagit. Am facut o prima repriza extraordinara. Asteptam mai mult de la a doua repriza. Am dominat clar, dar nu am castigat si nu am fost niciodata mai amarat ca in seara asta”, s-a lamentat Gigi.

Cel mai slab an pentru romani

Dupa 1-1 cu Slavia Praga, Steaua paraseste cupele europene, pierzand si ultima speranta de a mai prinde UEFA. Echipa din Ghencea a pus astfel punct unui an dezastruos al echipelor romanesti in Europa.

Fata de momentele din anii trecuti, in acest sezon insuccesele s-au tinut lant. Otelul si CFR Cluj au parasit Cupa UEFA inca din turul doi preliminar. A urmat tentativa esuata a lui Dinamo de a ajunge in grupele Ligii Campionilor, ca, mai apoi, cainii sa iasa si din a doua competitie continentala.

Nici Rapidul n-a putut sa treaca de Nurnberg si s-a uitat la grupele UEFA la televizor. Astfel, odata cu eliminarea Stelei, Liga 1 ramane fara nici o reprezentanta in primavara europeana. O astfel de contraperformanta nu a mai avut loc din sezonul 2003-2004.

Incepand cu 2004, Steaua a trecut de fiecare data de toamna fotbalistica. Mai intai, cu Walter Zenga pe banca, a ajuns in saisprezecimile Cupei UEFA, unde a eliminat pe Valencia. in optimi au pierdut cu Villareal.

Anul urmator a fost cel mai bun pentru Romania, pentru ca in afara de ros-albastri, si Rapidul a ajuns in sferturile UEFA. A fost atunci celebrul duel romanesc, castigat de Steaua, scoasa mai apoi in semifinale de Middlesbrough.

In sfarsit, in sezonul trecut, a fost randul lui Dinamo sa prinda primavara europeana, unde au pierdut cu Benfica, in saisprezecimi. Totodata, Steaua a fost eliminata in aceeasi faza de Sevilla.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.