Ultimele esecuri ale celui mai titrat jucator de tenis din lume – Roger Federer – in confruntarea cu David Nalbandian, in turneul Masters Series de la Madrid, apoi la o mica distanta si la Paris Bercy au dat... apa la moara multor comentatori de specialitate.

Intr-un fel e si firesc, de vreme ce sportivul din Tara Cantoanelor nu a fost la primele neimpliniri in disputa cu jucatorul argentinian. Daca imi amintesc bine, esecul de start al lui Federer in meciurile cu Nalbandian a avut loc cu doi ani in urma, in finala Turneului Campionilor. A fost atunci o supriza de proportii, mai ales in conditiile in care jucatorul sudamerican a reusit sa refaca, de la 0-2, situatie nemaiintalnita pana atunci cu adversarii avuti de Federer. Cu ultimele doua victorii, Nalbandian a ajuns la 8 din 16 confruntari si, cum se vede, nu pare dispus sa stipuleze sirul succeselor vizavi de primul, deocamdata, jucator de tenis de pe Terra. Si in disputa de la Madrid, Nalbandian a fost sportivul-surpriza, deoarece pana la cucerirea Masters-ului din Capitala Spaniei, sustinatorii sai au ajuns la pulsul 20, vazand cat de greu avea sa treaca favoritul lor mai intai de Clement si Berdych (care l-au condus la zero!), apoi de Del Petro si Nadal, iar in semifinale de Djokovici.

Esecurile suferite de Federer dau de inteles unora cum ca el ar intentiona sa se opreasca, desi se afla foarte aproape de obtinerea, pentru a cincea oara consecutiv, a titlului de lider mondial. Sportivul elvetian - apreciaza unii comentatori - este un om... super realizat, care a castigat din sport peste 100 de milioane de dolari, nu numai din tenis, ci si datorita unor contracte de publicitate de anvergura lui Nike, Rolex si Wilson... Asa isi explica unii de ce Federer n-a avut nicio ezitare de a imbraca armura de... spadasin, dar nu pe plansele de scrima, ci intr-un film pentru copii: Roger Federer - printul din Alba ca Zapada. De buna seama ca si intr-o asemenea postura artisti ca Federer vor fi in castig, bugetul sau sporind, poate, la fel de spectaculos ca si in tenis. De fapt, nu este singurul sportiv de mare suprafata care a pozat pentru Walt Disney, intre cei solicitati aflandu-se si una din gloriile fotbalului, David Beckham, dupa cum pare sa urmeze si altii. Imi amintesc ca si o exponenta a sportului romanesc, Nadia Comanici a fost la un pas de a deveni actrita, in 1976, dupa stralucitul ei succes la Olimpiada de la Montreal, cand a fost prima gimnasta care a obtinut nota maxima - 10 - si inca de mai multe ori in aceeasi competitie.

Oricum, ceea ce este de remarcat in cazul lui Roger Federer, ilustrul sportiv se dovedeste la el acasa nu numai cu racheta de tenis ci si cu spada. Mai trebuie amintit - pentru cei care n-au aflat inca, nici chiar unii prieteni apropiati - ca intre operele literare aflate in biblioteca sa, un loc aparte il au... “Cei trei muschetari”. Poate si de aici acceptiunea sa de a fi, macar pasager, un d'Artagnan al zilelor noastre.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.