"Daca un fotbalist de la echipa pe care eu o antrenez imi spune ca nu mai sunt sanse de calificare in sase meciuri, inainte de a se fi jucat, poate sa stea acasa", a spus antrenorul italian

Antrenorul stelist Walter Zenga a spus ca nu este de acord cu jucatorii echipei nationale care au declarat ca Romania nu mai are sanse de calificare la Campionatul Mondial din Germania. "Eu cred ca nu este corect ca cineva sa spuna ca nu mai sunt sanse. Cu tot respectul pentru cine joaca in echipa nationala, dar, daca un fotbalist de la echipa pe care o antrenez imi spune ca nu mai sunt sanse de calificare in sase meciuri, inainte de a se fi jucat, din punctul meu poate sa stea acasa", a spus tehnicianul italian, care i-a aparat pe cei doi fundasi stelisti, Petre Marin si Ogararu, criticati dupa ce au jucat titulari in partida cu Olanda.

"Imi pare rau pentru ei, dar mi se pare incorect ca atunci cand joaca echipa nationala sa se vorbeasca doar despre un fotbalist al unei echipe sau alteia. Joaca echipa Romaniei, nu Rapid, Craiova sau Timisoara", a spus Zenga. Italianul i-a linistit pe fanii stelisti, declarand ca atacantul Daniel Oprita va fi recuperat pana la inceputul lunii aprilie, pentru partidele cu Gloria Bistrita si Dinamo. Zenga este de parere ca programul incarcat al echipei sale in luna urmatoare ii dezavantajeaza si pe antrenorii rivalelor Dinamo si Rapid cu care ros-albastrii au meciuri directe.

"Noi trebuie sa ne descurcam acum cu cinci meciuri in 15 zile. Mi se pare ca nici pentru Andone si nici pentru Lucescu nu e usor acest program", a precizat Zenga. Italianul a marturisit ca este afectat dupa ce a aflat de rapirea celor trei ziaristi romani in Irak.

"Jur ca sunt cu gandul la ce s-a intamplat cu acesti trei ziaristi care au fost rapiti in Irak. Acesta este cel mai trist lucru care se poate intampla in viata. Noi suntem aici si vorbim despre fotbal, despre un meci, despre faptul ca un presedinte s-a suparat pe un altul, dar trei ziaristi sunt rapiti. Ce trebuie sa facem noi, cei din fotbal? Ne certam intre noi? Nu, trebuie sa facem ceva pentru ei, asa cum am facut si noi in Italia, pentru ca si noi am trecut prin asa ceva", a spus Walter Zenga.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.