Pugilistii Bogdan Dinu, Ronald Gavril si Iulian Stan nu mai pot intra in SUA in urmatorii zece ani, dupa ce au fost prinsi la furat in magazinul "Nordstrom" din Chicago
Boxul romanesc este obligat sa traiasca in aceste zile o umilinta fara margini din cauza inconstientei pugilistilor Bogdan Dinu, Ronald Gavril si Iulian Stan, surprinsi de fortele de securitate cand incercau sa fure echipament sportiv din magazinul "Nordstrom" din Chicago. Incidentul, care a patat, din pacate, intreaga imagine a sportului autohton, nu numai pe cea a boxului, a atras de la sine sanctiuni drastice din partea forului international de box amator, cei trei fiind deja suspendati pe viata din activitatea sportiva. Si cum Politia din Chicago a informat autoritatile, desi conducerea magazinului n-a mai depus plangere penala dupa recuperarea prejudiciului, ieri, consulul general al Romaniei la Chicago, Gheorghe Predescu, a anuntat ca Dinu, Gavril si Stan nu vor mai putea intra in SUA in urmatorii zece ani.

Surprinsi de camerele de luat vederi aflate in magazinul "Nordstrom" din Chicago in timp ce incercau sa subtilizeze mai multe materiale sportive (n.n. - caciuli, manusi si adidasi) si retinuti de fortele de securitate, pugilistii Bogdan Dinu, Ronald Gavril si Iulian Stan au provocat un adevarat uragan in SUA, delegatia de box a Romaniei fiind la un pas de a fi exclusa in totalitate de la Mondiale. In cele din urma, presedintele AIBA a acceptat sa faca o exceptie de la regulament, mai ales ca presedintele FRB, Rudel Obreja, este si mana sa dreapta, si a decis sa-i sanctioneze extrem de drastic doar pe cei trei inconstienti care au ajuns pe mainile politiei din Chicago sub acuzatia de tentativa de furt, dar si pe seful delegatiei romane, Vasile Catea, vicepresedintele FRB fiind considerat de catre AIBA responsabil de faptul ca nu i-a supravegheat pe sportivi. Spre norocul celor trei, daca mai putem spune asa, conducerea magazinului n-a mai facut plangere penala iar sportivii nostri au scapat fara o condamnare la o luna de munca in folosul comunitatii sau chiar de o condamnare la inchisoare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.