Cu greu poate fi gasita o cariera cu mai multe suisuri si coborasuri decat a lui Florentin Petre, cel care a deschis scorul pentru nationala Romaniei in Luxemburg.

Fara sa impresioneze prea des prin realizari tehnice, Piticul a fost mereu unul dintre cei mai iubiti si respectati jucatori de la Dinamo si de la echipa nationala, tocmai pentru sacrificiile facute de el si pentru necazurile peste care a trecut cu zambetul pe buze.

Coincidenta sau nu, Petre a debutat la prima reprezentativa in 1998, tot sub comanda lui Victor Piturca, fiind de altfel unul dintre copiii de suflet ai actualului selectioner. Dar cand ii era lumea mai draga, in toamna lui 2000, dupa ce cucerise eventul cu gruparea din soseaua stefan cel Mare, doua intamplari groaznice i-au zguduit cariera.

Mai intai a fost moartea bunului sau prieten si “unic capitan”, Catalin Haldan. Apoi, la cateva saptamani, a fost diagnosticat cu hepatita de tip C si toata lumea credea ca Piticul va atarna ghetele in cui. A revenit in forta, dupa nici doi ani. Poate ar fi facut-o chiar mai devreme, dar in vara lui 2001 a suferit un accident tragic, pe cand era la pescuit in Delta Dunarii.

A atins cu lanseta un fir de inalta tensiune si s-a electrocutat. A suferit arsuri de gradul I, II si III. Medicii nu-i mai dadeau aproape nici o sansa de a mai juca fotbal. S-au inselat. A revenit pe gazon spre finalul sezonului 2001-2002, indeajuns pentru a mai castiga un trofeu de campion.

Au mai urmat un event si doua cupe ale Romaniei. Transferul la tSKA Sofia, din urma cu un an, parea bine-venit. Pe langa un salariu mult peste ce avea la Dinamo, Petre chiar se impusese la gruparea din capitala Bulgariei. Acest lucru nu l-a impiedicat pe antrenor sa nu-l mai titularizeze, fara nici o explicatie, in acest sezon.

De aceea nici nu a fost convocat de catre Piturca la meciul cu Olanda. Soarta i-a zambit insa inca o data. Profitand de suspendarea lui Banel Nicolita, a fost chemat de urgenta in Luxemburg, unde a marcat un gol extrem de important.

“Am zis dinaintea partidei sa nu-mi dea numarul zece ca dau gol”, a glumit mijlocasul care in partida din Marele Ducat a preluat tricoul de la Mutu. N-a fost insa de acord cu “Briliantul” in privinta echipei care ar fi vrut sa mearga alaturi de Romania la CE. “As fi vrut sa se califice si bulgarii. Ar fi fost frumos sa se califice ambele tari, sa se bucure si colegii mei de la Sofia”. si problemele de la club par sa fie rezolvate. “Antrenorul m-a bagat intr-un meci in care am jucat bine si acum nu mai are ce sa faca. Trebuie sa ma tina in echipa”


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.