Toate punctele Frantei au fost aduse de Beauxis, care a transformat trei lovituri de penalizare, in minutele `7, `17 si `43. Astfel, se poate spune ca istoria se repeta, in 2003 selectionata "cocosului galic" reusind, tot in semifinale, sa elimine Franta si tot datorita transformerului Johnny Wilkinson, care a marcat atunci din doua lovituri de penalizare si un drop-gol. Partida de simbata seara a fost urmarita cu sufletul la gura atit din tribune (pe Stade de France au fost prezenti 80.000 de spectatori), cit si la televezior, postul TF1 stabilind un record de audienta, peste 18,3 milioane de francezi urmarind meciul. In finala Cupei Mondiale, care se va disputa pe 20 octombrie, Anglia va intilni cistigatoarea semifinalei dintre Africa de Sud (echipa care a invins-o in faza grupelor) si Argentina (surpriza competitiei), partida ce urma sa se dispute aseara.

ANGLIA: Robinson - Sackey, Tait, Catt (`69 Flood), Lewsey (`40 Hipkiss) - Wilkinson, Gomarsall (`71 Richards) - Moody (`54 Worsley), Easter (`69 Dallaglio), Corry - Kay, Shaw - Vickery (`56 Stevens), Regan (`66 Chuter), Sheridan. Antrenor: Brian Ashton.

FRANTA: Traille - Clerc, Marty, Jauzion, Heymans (`61 Dominici) - Beauxis (`51 Michalak), Elissalde - Dusautoir, Bonnaire, Betsen (`67 Harinordoquy) - Thion, Pelous (`25 Chabal) - De Villiers (`66 Poux), Ibanez (`51 Szarzewski), Milloud. Antrenor: Bernard Laporte.