Speriat de multimea ziaristilor prezenti la aeroport, presedintele FRF, Mircea Sandu, a ingaimat doar cateva cuvinte, refuzand dialogul cu presa: "Nici daca era Revolutie nu veneau atatia ziaristi la aeroport". Acelasi lucru s-a intamplat si la aparitia "tricolorilor", care au venit cu o ora mai tarziu decat "tineretul". incercand sa discute cu Chivu, presa s-a lovit ca de un zid: "Nu mai spun nimic. Vorbesc doar la conferinta de presa, despre meciul cu Macedonia si nimic altceva", au fost singurele cuvinte ale capitanului, al carui exemplu a fost urmat si de ceilalti componenti ai lotului lui Piturca.

Cristi Chivu a fost asaltat si de trei femei care vorbeau o italiana aproximativa si vanau un autograf de la capitanul nationalei. Refuzate "elegant" de Chivu, acestea l-au induplecat totusi pe Viorel Moldovan sa le acorde cateva autografe. La final, femeile au dat cu bata in balta spunand: "Felicitari pentru jocul de sambata impotriva Olandei". "Vio" a ramas inmarmurit.

Balint. Intrebat de ziaristi daca ar fi de acord cu demisia presedintelui Mircea Sandu din fruntea FRF, Gabi Balint a spus: "Ar trebui sa aiba loc o schimbare. Oricum, nu numai Sandu este vinovat pentru situatia in care a ajuns fotbalul romanesc. Altfel, sase de calificare avem ca la 6 din 49".

Bautura. Oficialii FRF nu s-au putut dezice de vechile metehne. impreuna cu delegatia nationalei, spre Macedonia si-au "luat zborul" si opt cutii cu vin Chardonnay, basca una cu vin alb, marca Murfatlar. Pretioasa marfa a fost transportata discret pe aeronava. Daca oficialii s-au aratat optimisti, pregatindu-se deja sa sarbatoreasca in Macedonia, jucatorii au preferat sa dea aproape 200 de euro de caciula pe parfumuri marca Davidoff si Dior. Hagi. Refuzand sa dea vreo declaratie, Hagi s-a imbarcat in acelasi timp in avionul de Turcia impreuna cu copiii sai, Kira si Ianis.

Iencsi. Extrem de agitat, Adrian Iencsi a constatat, inainte sa se urce in avion, ca si-a uitat geaca, inclusiv pasaportul, in aeroport. A fost linistit insa de Rat, care i-a recuperat haina si i-a inapoiat si actele. Keseru. Tanarul atacant al lui FC Nantes, Keseru, a fost invitat de Vio Moldovan sa stea alaturi de el pe parcursul zborului. Keseru a acceptat fara sa clipeasca. Gazda. Nationala s-a cazat in centrul orasului, la Aleksandar Palace, un hotel de cinci stele, cel mai luxos din Skopje.

Blat? Pe stadionul "Gradski", din mijlocul parcului cu acelasi nume, selectionata Macedoniei si-a dus suporterii de la extaz la agonie. 3-0 cu Armenia, 2-2 eroic cu Olanda, 0-2 cu Cehia, pe final, 0-0 cu Andorra - meci banuit de blat, care a produs demisia selectionerului Kanatlarovski si declansarea "razboiului" cu fanii. Totusi, in tribune sunt asteptati 10.000 de oameni. O parte dintre ei au raspuns sondajului lansat pe site-ul Federatiei cu intrebarea "Cine va castiga meciul?". Ieri, 152 de persoane credeau in victoria echipei lor, 15 - intr-o remiza, iar 31 "mergeau" pe Romania.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.