Pilotul britanic Lewis Hamilton s-a impus in Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei, intrecere gazduita, ieri, pe o ploaie torentiala, de circuitul "Fuji Speedway", si are mari sanse de a deveni primul debutant care obtine laurii de campion mondial.
Dupa ce echipa McLaren-Mercedes a fost depunctata de FIA in topul constructorilor din cauza scandalului de spionaj industrial, sanctiune ce a deschis drumul rivalei Ferrari spre un nou titlu, singura atractie din "Marele Circ" a ramas batalia pilotilor pentru laurii mondiali. Ieri, debutantul Lewis Hamilton si-a aratat din nou maestria si a demonstrat ca nu degeaba este liderul la zi al pilotilor, castigand Marele Premiu al Japoniei dupa o cursa derulata pe ploaie torentiala. De altfel, din cauza conditiilor meteo, comisarii de cursa au dat startul lansat iar safety-car-ul a rulat 19 tururi pe circuitul "Fuji Speedway". Plecat din pole-position, pilotul britanic si-a pastrat calmul si a condus relaxat, in vreme ce rivalii de la Ferrari, Felipe Massa si Kimi Raikkonen, au intrat la boxe, finlandezul apeland la mecanici de doua ori.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.