Din Germania, capitanul Cristi Chivu, recunoaste ca un gand nu-i da pace: viseaza sa ajunga din nou sa joace la un turneu final, iar pentru acest lucru este dispus la orice sacrificiu. Fundasul lui Inter Milano nu se asteapta la o minune in meciul Olandei cu Albania si spune ca partida de diseara, contra Germaniei, conteaza doar pentru palmares.

Click!: Cristi, meci greu cu Germania?

Cristi Chivu: Este un meci amical, de pregatire, insa cum noi tinem foarte mult la palmares si la rezulatele bune avute in ultima vreme, este normal sa ne gandim sa-l castigam. Nemtii nu concep sa nu-si ia revansa dupa umilinta din Giulesti...Mi se pare normal! Germania este o echipa puternica, si-a demonstrat valoarea in ultimii 50 de ani. Nu cred ca sunt multe de comentat in aceasta privinta.

Ce ti-e mai greu sa joci: fundas sau mijlocas?

E destul de greu sa schimb posturile, pentru ca cerintele sunt altele, dar joc unde ma pune antrenorul.

Te astepti la vreo surpriza in meciul Albania - Olanda?

Sincer? Nu! Olanda este Olanda si nu cred ca-si face probleme, chiar daca ii lipsesc cativa jucatori de valoare. Nici nu ma gandesc si nu-mi fac sperante aiurea. Nu ma intereseaza prea mult. stiu un singur lucru: vreau la Euro, indiferent de locul de pe care vom merge. Daca vom fi primii - cu atat mai bine, insa nu ma voi bucura la fel de mult si daca terminam grupa pe locul doi.

Fotbalistii nationalei nu au privit cu ochi buni scandalul dintre fostul si actualul tehnician al Stelei. Atacurile lui Olaroiu au la adresa lui Hagi i-a facut pe jucatori sa ia pozitie. "Din pacate, nu stim sa ne apreciem valorile. Palmaresul si ce a facut Hagi pe teren ar trebui sa vorbeasca de la sine", a comentat Cristi Chivu.

Cristi este in topul salariilor din Italia

Daca la noua sa formatie, Internazionale Milano, nu a prins pana acum un loc de titular, capitanul "tricolorilor" face parte din primul "11" al echipei cu jucatorii cel mai bine platiti din Serie A. Cu un castig de 3,5 milioane de euro pe sezon, fundasul roman Cristi Chivu, a devenit unul dintre cei mai "scumpi" fotbalisti din campionatul Italiei. Primul loc este ocupat de brazilianul Kaka cu sase milioane de euro, fiind urmat de fostul coleg al fundasului nostru, Francesco Totti (5,5).

Clubul care plateste cel mai bine din Serie A e AC Milan - in total 120 de milioane de euro anual - formatia patronata de Berlusconi fiind urmata de clubul la care activeaza Chivu, Internazionale, cu 110 milioane de euro. Potrivit celor de la "Gazzetta dello sport", cei mai bine platiti fotbalisti de la Fiorentina sunt Adrian Mutu si portarul Sebastian Frey, ambii cu 1,5 milioane de euro anual.

Antrenament de lux pentru Olanda

Echipa nationala a Romaniei intalneste in aceasta seara, de la ora 21.30, in direct la TVR 1, selectionata Germaniei, intr-un meci amical, ultimul joc inaintea partidei decisive cu Olanda, din octombrie, din preliminarile CE. "Tricolorii" au recunoscut ca principalul lor obiectiv este sa nu piarda diseara, pentru a-si mentine seria de rezulatele fara infrangere, insa gandul tuturor zboara la derby-ul grupei G, contra nationalei pregatite de Van Basten.

"Nu stiu daca nemtii vor sa-si ia revansa dupa rezultatul din Giulesti, dar in mod sigur va fi un meci frumos, intre doua echipe aflate in mare forma in acest moment. in plus, Germania si Olanda au cam aceeasi valoare. Totusi, olandezii sunt mai tehnici, in timp ce jocul germanilor se bazeaza mai mult pe forta, a explicat selectionerul Victor Piturca.

Lobont s-a distrat pe seama colegilor

Indisponibil pentru meciul de diseara, portarul Bogdan Lobont s-a tinut de glume pe tot parcursul antrenamentului oficial al tricolorilor. "Baricadat" sub o caciula-gigant, Lobby a stat mereu cu gura pe colegii sai si a facut in permanenta glume cu cei din staff-ul tehnic al primei reprezentative. "Accidentarea lui Bogdan nu este foarte serioasa, dar nu am vrut sa riscam", a explicat selectionerul Piturca.

Piti e fan Albania

Antrenorul primei reprezentative spera ca azi Olanda sa se incurce in Albania: "Sunt sanse sa faca Albania o surpriza. Am vazut si meciul-tur si consider ca puteau pleca cu un egal, daca ar fi avut putin noroc". Victor Piturca mai considera ca, indiferent de rezultatul batavilor din meciul de diseara, ei vor veni sa bata la Constanta: "Nu stiu cat conteaza ce fac cu Albania, pentru ca in mod sigur vor avea ca obiectiv victoria in meciul cu noi".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.