Dupa ce fosta gimnasta Oana Petrovschi a primit in jur de 100.000 euro de la ARDAF, sponsorul FRG, ca sa inceteze procesul contra celebrilor antrenori, Octavian Belu si Mariana Bitang, in solidar cu federatia, acestora li se pregateste un nou litigiu. O alta fosta campioana, Alexandra Marinescu, vrea sa ceara daune materiale.

Alexandra Marinescu s-a nascut pe 19 martie 1982, in Bucuresti, a facut gimnastica la Clubul Sportiv Scolar Triumf, apoi a trecut la Steaua, club la care si-a incheiat cariera. Alexandra a fost campioana mondiala pe echipe la Sabae 1995 si la Lausanne 1997. S-a retras din sportul de performanta la 15 ani, pe motiv ca are probleme la coloana vertebrala. Federatia Romana de Gimnastica a emis, atunci, un comunicat de presa in care preciza ca fosta sportiva a fost diagnosticata cu maladia Scheuermann pe 24 octombrie 1997, fiind oprita sa se mai antreneze.

Intre timp, se pare ca ea a suferit 3 operatii la coloana. Oficialii FRG au declarat ca nu se poate stabili nici o legatura intre efortul sportiv si respectiva boala. Marinescu a mai declarat ca varsta i-a fost modificata de oficiali ai FRG, ca sa fie, in acte, mai tanara. Povestea ei a fost si subiect de carte, "Secretele gimnastei", aparuta anul trecut, sub semnatura lui Andrei Nourescu. In ea se precizeaza, dupa cum a amintit si Octavian Belu, "ca personajele sunt fictive".

DESPAGUBIRI

Surse din mediul sportiv sustin ca Marinescu ar intentiona sa deschida actiune in justitie si sa ceara despagubiri, cel mai probabil, atat Federatiei Romane de Gimnastica, dar si celebrilor antrenori Octavian Belu si Mariana Bitang.

Este clar, din momentul in care s-a vazut ca se pot obtine bani, celebrii antrenori Octavian Belu si Mariana Bitang s-ar putea trezi cu un lung sir de procese.

NICI DA, NICI BA

Contactata telefonic, Dana Pavelescu, care a fost avocata Oanei Petrovschi in procesul acesteia contra celebrului cuplu BB in solidar cu FRG, soldat cu o despagubire in valoare de 100.000 euro, s-a ferit sa dea un raspuns clar. Intrebata daca a va fi si avocata Alexandrei Marinescu intr-un eventual proces cu aceleasi parti, Dana Pavelescu a zis, in prima faza: "Nu comentez!" Apoi, a adaugat: "Nu vreau sa spun nimic in acest moment care sa lezeze interesele vreunei persoane. Acum nu am nimic in plus de declarat". Desi nici n-a negat, nici n-a confirmat, sunt sanse mari ca Dana Pavelescu, devenita celebra datorita cazului Petrovschi contra Belu si Bitang sa fie cea care o va asista si pe Alexandra Marinescu.

"DACA NICI ACUM NU VEDE ORBUL"

Intrebat daca stie ca s-ar putea sa fie actionat in judecata de o alta fosta sportiva pe care a pregatit-o, Alexandra Marinescu, celebrul antrenor Octavian Belu a declarat: "Daca nici acum orbul nu vede ce se intampla... De ce tocmai acum sa faca asa ceva?! Din cazul anterior am invatat foarte multe. Probabil suntem in epoca petrecerii timpului la tribunal. Daca la primul caz era normal sa am inhibitii, acum sunt, cum sa zic, harsait. Mai trebuie sa se si cantareasca, de fiecare, ce se doreste prin asta. De-acum, adica de doua luni si jumatate deja, nu mai sunt antrenor de gimnastica, sunt o simpla persoana care poate circula linistit pe trotuar. Nu mai reprezint un pericol, un concurent, pentru nimeni". Celebrul antrenor a tinut sa precizeze, in final: "Din acest moment, voi inceta orice contact cu mass-media. Cine doreste sa vada, va vedea".

ARDAF MAI E SPONSOR FRG DOAR O LUNA

La randul sau, actualul antrenor coordonator al lotului feminin de gimnastica, Mariana Bitang, ne-a declarat: "De ce n-a facut asta acum 10 ani sau cand s-a lasat de gimnastica?! Oricum, ARDAF a anuntat ca este pentru prima si ultima oara cand face un asemenea gest, asa ca nu stiu cui vor cere bani. Pe de alta parte, ARDAF mai are doar o luna contract ca sponsor al federatiei. Sincer, in rest nu mai vreau sa comentez nimic, fiecare poate sa faca tot ce doreste acum, e democratie".

PROCESUL PETROVSCHI - BELU SI BITANG S-A INCHIS IERI

Tribunalul Bucuresti a pus ieri capat procesului dintre gimnasta Oana Petrovschi si antrenorii Octavian Belu si

Mariana Bitang. Zilele trecute, la dosar a fost depusa o cerere de renuntare la proces, semnata de reclamanta Oana Petrovschi, iar la termenul de ieri, instanta a luat act de ea si a inchis dosarul, respingand actiunea gimnastei ca nefondata. "Este calea normala, din punct de vedere legal, pentru ca acest proces sa fie finalizat" a declarat avocatul lui Belu, Vilian Ciuca. Initial, Petrovschi le-a cerut celor doi o comepensatie de 1,5 miliarde, daune morale in urma afectiunilor dobandite la coloana vertebrala.

Antrenorii au fost dati in judecata pentru tratamente inumane si degradante, sportiva sustinand ca au fortat-o sa se antreneze, desi suferea de afectiuni grave. Mai mult, ea a afirmat ca antrenorii obsnuiau sa primeasca o cota-parte din premiile castigate la competitii de gimnaste, iar Belu a recunoscut ca a primit de la Petrovschi 3.000 de euro, pe care i-a inapoiat in timpul procesului. Afirmatiile sale au facut obiectul unui dosar penal la Parchet, dar impotriva lui nu a fost inceputa urmarirea penala pentru fapte de coruptie.

ISTORIA PRECEDENTULUI DIN CARE S-A INSPIRAT ALEXANDRA MARINESCU

Prima infatisare in procesul civil intentat de Oana Petrovschi antrenorilor Belu si Bitang, in care-i acuza de rele tratamente si de tratamente inumane, si le cerea despagubiri de 1.5 miliarde lei, in solidar cu Federatia Romana de Gimnastica, a avut loc pe 27 ianuarie.

Atunci a recunoscut Belu ca a primit suma de 3.000 euro de la fosta sa sportiva. Ulterior, Belu i-a restituit acesteia suma respectiva. In plus, pe baza informatiilor din mass-media Ministerul Public s- a autosesizat, iar Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a inceput audieri pentru "luare de foloase necuvenite". Cei audiati au fost Petrovschi, Belu si Bitang. Finalmente, procurorul Iacob a anuntat ca s-a dictat neinceperea urmaririi penale impotriva acestuia. Din momentul respectiv, Belu si Bitang au anuntat ca se retrag de la echipa nationala. Doar Bitang a revenit intre timp, Belu preferand sa ramana doar membru al Comitetului Executiv al FRG.

PE 17 S-AU IMPACAT

Pe 9 februarie, societatea de asigurar ARDAF, prin Octavian Manastireanu, presedinte executiv si sef al Consiliului de Administratie, s-a oferit a medieze conflictul. Ca sponsor al FRG, ARDAF a propus o suma compensatorie, astfel incat Oana Petrovschi sa-si retraga actiunea din instanta. Pe 17 martie, cele doua parti s-au inteles. A existat o intelegere, confidentiala, prin care ambele parti s-au declarat multumite. Suma pe care ar fi primit-o Petrovschi s-ar parea ca este de 100.000 euro. Petrovschi a declarat ca "nu sunt suparata pe fostii mei antrenori, dar nici nu voi da mana niciodata cu ei pentru cat am suferit si cat voi mai suferi si pentru cat am de tras din punctul de vedere al sanatatii".


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.